PESMOM OTPRATILI POLICIJSKI ČAS: Požarevljani proslavili ukidanje Vanrednog stanja (VIDEO)

Na dan proslave jedne od najvećih srpslih slava“ Đurđevdan“ Narodna Skupštine Srbije donela je odluku da se nakon 51. dan ukine Vanredno stanje u Srbiji, koje je počelo 15. marta tekuće godine.

Foto: M.Veljković

Ukidanje Vanrednog stanja značilo je i ukidanje policijskog časa što su građani Srbije sa olakšanjem dočekali jer im je dodijajala skoro dvomesečna izolacija. Oni su na razno razne načine obeležili tu dugoočekivanu odluku najvišeg zakonodavnog tela u Srbiji.

I mnogi požarevljani dali su oduška ovoj radosnoj vesti. Tako su požarevljanka Marija Eftimov, radnica Osnovnog suda koja živi na petom spratu u centru Požarevca sa svojom sinom Milošem i njegovim drugom Draganom pesmom sa razglasa ispratili vanredno stanje u istoriju.

Prvo su izašli na terasu u osam sati uveče i dugotrajnim aplauzom pozdravili medecinske radnike a zatim zapevali srpske pesme, nazdravljajući pivom jedno drugom ukidanje vanrednog stanja. Na reportoaru su im bile tradiciona srpske pesme „Đurđevdan, Ko to kaže ko to laže… i druge pesme slične tematike.

Njihovoj pesmi pridružili su se i mnogi stanari iz drugih zgrada, koji su napravili svojevrsni hor u davanju oduška prestanku „ropstva“. Marija zadovoljno kaže da joj je puno srce zbog svega ovoga a najviše zbog lepe slike zajedničke proslave.

– Za ovu priliku napravila sam tortu koju sam poslužila komšijama, a pošto je još uvek trajao policijski čas nisam mogla da poslužim i stanara u okolnim zgradama. Nije bitno, učiniću to neki drugi put. Bitno je da je ovo stanje, da ne kažem neku drugu reč za sinonim ovoga, završeno i da se okrećemo uobičajnom životu – razdragano je rekla Marija Eftimov i na kraju poručila:

„Vanredno stanje smo ispratili i nadam se, da će mo uskoru definitivno moći svi zajedno da otpevamo „O, Korona ćao, ćao, ćao… i da je nikada ne bude više.

M.Veljković

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close