CAC GOLUBAC 2017: Održana 12 po redu Nacionalna izložba pasa svih rasa (FOTO/VIDEO)

Kinološko društvo”Golubac” iz Golupca, po odobrenju Kinološkog saveza Republike Srbije održalo je XII Nacionalnu izložbu pasa svih rasa CAC Golubac 2017, proteklog vikenda u parku, pored Dunava.

Foto: Danijel Todorović

U gradskom parku u Golupcu u subotu 19. avgusta, u četiri ringa uzelo je učešće veliki broj izlagača, koji su predstavili 183 pasa iz 65 rasa.

Izložbu je otvorio zamenik predsednika opštine Golubac Saša Marjanović, koji je organizatorima i izlagačima poželeo uspešano takmičenje i prijatan boravak u Golupcu, sa željom da ponovo dođu i naredne godine.

Foto: Ž.N.

Ove godine u katalogu je upisano 183 psa, kako iz Srbije, tako i iz inostranstva, bilo je 25 učesnika iz drugih zemalja, ova izložba je svrstana među pet najlepših izložbi pasa u Srbiji, dok ovakve izložbe u pojedinim opštinama u regioni i Srbiji opadaju, u Golupcu su i ove godine veoma zadovoljni sa ovogodišnjim odzivom i brojem izlagača.

Izložba pasa svih rasa u Golupcu ubraja se među većih i dobro posećenih u Srbiji i zato ima punu podršku i pomoć od Kinološkog saveza Srbije.

Foto: Ž.N.

Za najlepšeg psa izložbe proglašen je pas rase “Američka akita” vlasnika Hasbolata Savasa iz turskog grada Istambula. Drugo mesto pripalo je “Kavalir španijelu kralja Čarlsa” – mladi svetski pobednik MILBU JOYFUL JONSON, vlasnika Bojana Čukića iz Beograda, dok treće mesto zauzeo je “jazavičar oštrodlaki” – HORTA DA PALHA DA CASA AMARELA, vlasnika Annaluca Saletti & Alipo Silva Canaverde iz Rima, Italija.

Foto: Ž.N.

Pse su ocenjivale cenjene međunarodne kinološke sudije: Dejan Gujaničić, Darko Živanović, Tijana Konrad, Nenad Dević i Vesna Miloradović.

Na XII Nacionalnoj izložbi pasa svih rasa u Golupcu pored mnogobrojnih izlagača kućnih ljubimaca, za učesnike i posetioce izložbe kuvao se i čuveni lovački gulaš, a Folklorni ansambl Narodne biblioteke “Veljko Dugošević” iz Golupca izveo je splet narodnih igara iz Srbije.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker