OPTUŽEN ZA UBISTVO U ZELENIKU KOD GOLUPCA: Ubio druga, jer nije hteo da ga vozi da ubije supruga njegove ljubavnice!

Protiv Zorana Jovića (42) iz Miljevića Više javno tužilštvo u Požarevcu podiglo je optužnicu za krivična dela ubistvo i za nedozvoljeno posedovanje oružja.

Levo ubica Zoran Jović / Desno ubijeni Dejan Jovanović

Prema navodima optužnice, koju zastupa zamenik tužioca Dragan Petrović, Jović se tereti da je prošle godine, u noći između 21. i 22. novembra, hicem iz pištolja ubio Jovanovića, a onda telo bacio na deponiju, preko puta groblja u Srpcu. On je Dejana ubio u Zeleniku, u njegovom autu, kojim je ovaj odbio da ga vozi u Klenje kod ljubavnce, kako bi ubio njenog supruga. Posle ubistva, on je njegovo telo prebacio na mesto suvozača i odvezao do deponije.

Inače, obdukcijom je utvrđeno da je Jović Dejana pogodio hicem u slepoočnicu, zbog čega je on na mestu ostao mrtav. U trenutku ovog ubistva, i napadač i žrtva bili su pod dejstvom alkohola, jer su pre toga duže vreme pili u kafani, u selu Klenje. Posle zločina, Zoran je Dejanovim autom otišao kod ljubavnice, i da je rešen da joj ubije supruga. Ona je izašla u dvorište i suočila se s njim, a onda su se otimali oko pištolja, koji je tad opalio i Zorana pogodio u desnu ruku, stomak i karlicu. Reč je o pištolju CZ-M57, koji je on nekoliko dana pre toga ukrao od komšije u Miljeviću.

Dejanov brat pokazuje deponiju na koju je bačeno njegovo telo

Za krivično  delo ubistvo njemu sleduje od 5 do 15 godina zatvora, a za nelegalno posedovanje oružja od 2 do 12 godina. Ukoliko se te kazne spoje, mogao bi da bude osuđen na 20 godina zatvora. Na glavnom pretresu, čije se zakazivanje očekuje narednih dana, optuženog zastupa Milan Cvetković, advokat određen po službenoj dužnosti.

Inače, Zoran je već odrobijao 12 godina u Makedoniji zbog ubistva policajca, a posle još tri godine u Srbiji, jer je u svom rodnom selu Miljević, zapolio kuću o kojoj je brinuo njegov otac. Izašao je iz zatvora samo dva meseca pre narednog ubistva

POŠTOVAN

Pokojni Dejan bio je poštovan u selu. Ranie je radio u Komercijalnoj banci, ali se kasnije penzionisao usled povreda zadobijenih u ratu. Iza sebe je ostavio ćerku čiju je proslavu punoletstva spemao, suprugu i roditelje.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker