UTICAJ KONKURENCIJE: Prepolovljen broj kineskih radnji u Požarevcu

Zbog otvaranja robne kuće Youmart i brojnih second hand radnji, od desetak kineskih prodavnica do danas opstala samo polovina.

Kineska robna kuca Youmart u Požarevcu

U Požarevcu je nedavno zatvorena još jedna kineska radnja, u Ulici Moše Pijade, u blizini glavne autobuske stanice. U poslednje dve godine, to je peta radnja sa kineskom robom koja je zatvorena u centru grada. Prethodno su zatvorene dve na Trgu oslobođenja, jedna kod Visoke tehničke škole i jedna u Ulici Jovana Šerbanovića. Takođe, zatvorena je i robna kuća “Panda” preko puta Medicinske škole. Tako je od desetak kineskih radnji, u centru grada danas otvoreno samo pet.

Prema pričama nekih trgovaca, na kineske radnje stavljen je ključ u bravu nakon otvaranja velike kineske robne kuće Youmart, u maju 2016. godine. Ona se prostire na dva sprata nekadašnje robne kuće “Beograd” i nudi bogat izbor robe, uz pristupačne cene. U njoj se prodaje sve sem nameštaja – kozmetika, šminka, nakit, zavese, posteljina, garderoba i obuća, tašne, igračke, veš… Nudi bogat izbor robe pogodne za poklone, pa su zbog toga oko Nove godine ispred nekoliko kasa redovi bili dugi i do 50 metara.

Lošijem prometu Kineza sigurno su doprinele i second hand radnje. Ima ih u skoro svakoj ulici, a cene za komad odeće, čak i markirane, kreću se od 50 do 300 dinara. Ubedljivo najposećeniji je “Textile hous”, koji ima kvalitetnu odeću i posteljinu uveženu iz Evropske unije, uz periodična sniženja sve do 100 dinara.

Osim kineskih radnji, u centru grada zatvoreni su i brojni butici. U isto vreme, otvoreno je sedam-osam radnji sa polovnom odećom, koja se prodaje na komad, ili na kilo, po ceni od 600 dinara.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker