PRE SVIH: „Vlasi za Srbiju“ prvi predali izbornu listu, za izbore u Kučevu

Ministar državne uprave i lokalne samouprave raspisao je izbore za Savete nacionalnih manjina za nedelju 04. novembar.

Predaja izborne liste „Vlasi za Srbiju“

Među 18 nacionalnih manjina koje su stekle pravo na neposredne, nalazi se i Vlaška. Rok za predaju izbornih lista je 19. oktobar.

U četvrtak je RIK-u predata izborna lista „Vlasi za Srbiju“, čiji je nosilac predsednik opštine Kučevo, Novica Janošević. Listu je svojim potpisima, podržao daleko veći broj pripadnika Vlaške nacionalne manjine, od potrebnog.

Predaja izborne liste „Vlasi za Srbiju“

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam danas imao prilike da, zajedno sa mojim prijateljema Radišom Dragojevićem iz Petrovca na Mlavi, Daliborom Orsovanovićem iz Bora, Nelijem Đorđevićem iz Boljevca, Nikodijem Adamovićem iz Malog Crnića i drugim uvaženim predstavnicima naše nacionalne manjine, od kojih su pojedini bili članovi Saveta u proteklom periodu a više njih su kandidaditi na predstojećim, predam RIK-u našu Izbornu listu pod nazivom „Vlasi za Srbiju“. Kao što se iz liste može videti, na njoj se nalazi izuzetno veliki broj intelektualaca ali i među nama su i kuvari, domaćice, poljoprivrednici, preduzetnici. Posebno sam ponosan na činjenicu da kao nosilac izborne liste dolazim iz jedne male opštine kakvo je Kučevo, a da su nas podržale takve sredine kao što su Bor, Zaječar, Kladovo… Da smo pravi odgovor za potrebe naše manjine svedoči i podatak da su listu „Vlasi za Srbiju“ svojim potpisima podržali i oni koji u Skupštini opštine Kučevo sede u opozicionim klupama”, rekao je predsednik opštine Kučevo, Novica Janošević.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker