ZA PRAVO NA ŽIVOT: Odgovor Inicijative na neljudsko obraćanje gradonačelnika Požarevca

Inicijativa „Za pravo na život Dušana, Luke, Pavla i Aleksie“ izražava najoštriji protest povodom obraćanja gradonačelnika Požarevca, Saše Pavlovića, kada je utvrdio da ne postoji pravni ni zakonski okvir da se sredstva namenjena za novogodišnje svečanosti, dekoraciju i koncerte preusmere na lečenje ove dece.

U najmanju ruku se osećamo poraženo i poniženo, kao inicijatori, roditelji, sugrađani i ljudska bića, zbog ovog i ovakvog nastupa.

Budžet je regulisan strogim pravilima, ali su modaliteti i mogućnosti izmene brojni i iz različitih razloga. Čak i da uvažimo izjavu gradonačelnika da nisu moguće donacije Grada, to i dalje ne menja fakat da je modaliteta prenamene u hitnim slučajevima bilo i da su oni bili zakonom utemeljeni.

Da gradsku vlast nimalo ne zanima hitnost i suma potrebna za lečenje ovih mališana, moglo se videti i mimo bahate i pravno netačne izjave gradonačelnika.

Naime, u sam osvit naše inicijative i peticije na društvenim mrežama koja je naišla na veliko odobravanje, gradska uprava je ne, časeći časa, raspisala javnu nabavku za novogodišnju dekoraciju.

Inicijativa i dalje ostaje pri zahtevima iznetim u peticiji i insistiramo da gradska vlast sa svojim pravnim timom iznađe način da se sredstva prenamene i da se stave na raspolaganje deci kojoj su najpotrebnija, a za šta smatramo da legalni načini postoje. Slični primeri drugih gradova, kao što je poslednji primer Užica, itekako dokazuju da je to moguće.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker