GODIŠNJICA SMRTI MILOŠEVIĆA: Ni ovoga puta Dačića nije bilo (FOTO)

Visoki politički funkcioneri i građani, položili su u subotu ujutru vence na grob Slobodana Miloševića (1941-2006) u dvorištu njegove porodične kuće u Požarevcu, povodom 11 godina od njegove smrti.

Građani na grobu Miloševića

Prvi je pristigao ministar rada i zapošljavanja, Aleksandar Vulin, a za njim i Nikola Šainović, član GO SPS-a, zajedno sa požarevačkim socijalistima, a onda i Vojislav Šešelj i nekadašnji julovac, Milovan Bojić. – Svojim životom i smrću, Slobodan Milošević zaslužio je ljubav i naklonost građana Srbije. On je izabran dva puta za predsednika Srbije i Jugoslavije njihovom voljom, a ne voljom stranih ambasadora – kazao je Vulin.

Aleksandar Vulin na grobu Miloševića

Nikola Šainović izjavio je da su došli kako bi se poklonili senima Miloševića i kako bi se setili strašnih vremena. – Slobodan Milošević pružio je otpor pritisku velikih sila i time je postavljen istorijski kamen, što je neoboriva činjenica. Uvek ću se sećati njega i svih onih koji su dali život za ovu zemlju – istakao je Šainović.

Nikola Šainović i požarevački socijalisti na grobu Miloševića

Vojislav Šešelj rekao je da je sa Miloševićem imao periode i sukoba i saradnje, ali da su u Hagu postali iskreni prijatelji. – Slobodan Milošević poginuo je u tamnici haškog tribunala, braneći otadžbinu i srpstvo – naglasio je Šešelj.

Vojislav Šešlj na grobu Miloševića

Grob Slobodana Miloševića dan ranije posetio je i počasni predsednik SPS-a, Milutin Mrkonjić. Na grobu su se nalazili i venci od članova Miloševićeve porodice. Jedan je bio od supruge Mirjane, sina Marka i ćerke Marije, a drugi od snahe Milice Gajić i unuka Marka.

Ni ovoga puta na godišnjici Miloševićeve smrti nije bio lider SPS-a, Ivica Dačić, mada se na mitingu predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića, održanog dva dana ranije u Požarevcu, pričalo da Dačić na njemu nije učestvovao iz razloga što se sprema da po prvi put ode na Miloševićev grob. Takođe, nije bilo nijedne delegacije SNS-a, bilo lokalne ili centralne, što čudi, kada se zna da su Miloševićevoj sahrani prisustvovali aktuelni predsednik Srbije, Toma Nikolić, kao i premijer Aleksandar Vučić.

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker