TETKINO ZLATO PRETI DEMONSTRANTIMA: Policija će na poziv građana SNS primenjivati silu

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) izdalo je skandalozno saopštenje u kome poziva ljude da, u slučaju da su sprečeni da se kreću do željene lokacije zbog zakazanih blokada, pozovu policiju.

Foto: Tanjug

Pre ovog saopštenja, ministar policije Aleksandar Vulin unapred je najavio da će policija, u slučaju potrebe, primenjivati silu prema građanima, pa se postavlja pitanje da li je ovo saopštenje jedan od načina da se zastraše ljudi koji žele da protestuju zbog zakona o eksproprijaciji i referendumu.

Saopštenje policije prenosimo u celosti:

„Građani kojima zbog blokade puteva i saobraćaja bude ograničena sloboda kretanja ili dožive neki vid nasilja usled blokade puteva, od danas prijavu Ministarstvu unutrašnjih poslova mogu podneti pozivom na broj 0800104103.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da građani Srbije koji se suoče sa ovakvom vrstom problema mogu na jednostavan i brz način obavestiti policiju o kršenju zakona, počiniocima ili registracijama vozila koja se koriste za sprečavanje normalnog funkcionisanja saobraćaja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom podseća i napominje da blokada puteva i ometanje građana predstavlja kršenje zakona i ustavom zajemčenog prava slobode kretanja.“

Inače, za subotu su zakazane blokade puteva širom Srbije usled nezadovoljstva građana.

Prošlonedeljne proteste obeležio je izostanak reakcije policije na huligane i nasilnike koji su u Šapcu najpre bagerom krenuli na ljude, a potom ih tukli motkama i čekićima.

(Tpknews.com/Nova)

4 Komentari

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker