GDE NOVAC ZVEČI, PRAVDA JEČI: Požarevačka “plava grobnica” pod šapom ozloglašenog kosovskog biznismena

Više od dve decenije grad Požarevac su čerupali, sitni korumpirani funkcioneri koji su se krili iza svojih partija, da bi kupili neku nekretninu i punili svoju kasu. Danas je postao trend u gradu da se uvažavaju gradske ikone u korupciji i nedodirljive kabadahije koje su uz svaku vlast koja dođe.

Fabrika šećera Požarevac

Da li može gore? Može, reče jedan stari Požarevljanin. Sa čuđenjem govori da ovakvo vreme pljačke, korupcije i privrednog kriminala pod okriljem naprednjaka, još nije zapamćeno.

Požarevac je, od pre tri godine postao interesantan i za ozloglašenog biznismena sa Kosova, ober kriminalca Zvonka Veselinovića kako ga je nazvao jedan poznati policajac u medijima. Ovaj biznismen, kako izvori kažu, stavio je šapu na Fabriku šećera ili „plavu grobnicu“–kako su je nazivali požarevački funkcioneri napredne stranke.

Ko je Zvonko Veselinović? Prenosimo deo teksta iz KRIKA pod naslovom: Amerika stavila pod sankcije Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića. „Ozloglašeni biznismeni sa severa Kosova Zvonko Veselinović i Milan Radoičić koji održavaju bliske odnose sa vrhom vlasti u Srbiji i učestvuju u brojnim poslovima sa državom, stavljeni su pod sankcije američkog trezora jer se sumnja da su podmićivali političare da bi obezbedili svoj nelegalni posao–šverc robe, novca, droge i oružja između Kosova i Srbije“ navedeno je u tekstu KRIKA.

Kada sve sagledamo, i čujemo nezvanična saznanja o plavoj grobnici od pojedinih gradskih faca koji pripadaju naprednjačkom kartelu. Postavlja se pitanje. Da li je moguće da je vlasnik preduzeća Market Parket, Dejan Dinić pregovarao sa Veselinovićem oko nove hale koju je izgradio u šećerani, pa se hvalio kod svojih prijatelja da je jeftino prošao kod ozloglašenog biznismena, i da li je tačno da izvesni privrednik Dragan Marković–Markop, koji je bio zainteresovan da uzme deo prostora u šećerani, da su mu gradski čelnici dali Veselinovićev broj telefona da razgovara sa njim?

Ono što je sigurno, Grad Požarevac je pre tri godine prodao deo mašina, opreme i rezervnih delova šećerane za 142 miliona dinara. Naime, kako navode pojedini izvori, u čerupanju pokretne imovine šećerane stoji Zoran Milojević–Zelja i njegov bos Zvonko Veselinović. Takođe, u tom odnošenju sekundarnih sirovina bili su angažovani Srbi sa Kosova koji su boravili u hotelu „Dunav“, i Goran Janićijević zvani Čeda EMA, neformalni vlasnik restorana „Vila Jelena“, koji tesno sarađuje sa ozloglašenim biznismenom Veselinovićem. Institucije u Požarevcu su taj period čerupanja fabrike odspavali ili nam je toliko truo sistem da su samo nemo gledali kako naprednjački kartel završava kapitalni posao.

Pošto je gradonačelnik grada Požarevca, Saša Pavlović na svom Fejsbuk profilu objavio da su dobili rešenje od Ministarstva finansija o proširenju Slobodne zone „ Smederevo“, i to praktično znači da su otklonjene i poslednje prepreke za dolazak Motherson, indijska koorporacija koja bi trebalo da proširi proizvodnju otvaranjem novih pogona u Požarevcu. Reč je o firmi PKC Wiring System koja je specijalizovana za proizvodnju kablovskih snopova za industriju komercijalnih vozila.

Bilo bi lepo da Pavlović, kada bude došao značajni investitor u Požarevac, da sve one rođake, prijatelje i prijateljice koje je zaposlio u EPS, preko famoznog spiska poslednjih godina, da im učini kao i njegovoj ženi koja prima platu i šeta po Kostolcu za vreme radnog vremena, da ih sve prebaci kod značajnog investitora da vide kako se zarađuje plata, a ne da svi budu na državnim jaslama i da beže sa posla.

Saša Pavlović, osim što ima zvanične savetnike ima i neformalne kafanske savetnike kao što je predsednik požarevačkog PUPS–a , Dragan Stanojević–Šumar sa kojim intenzivno sarađuje i često su bili viđeni kako ručaju zajedno u požarevačkim restoranima, inače Šumarov sin Lazar Stanojević je načelnik gradske uprave Požarevac i to vam govori o jednoj interesnoj povezanosti. Kada zagrebemo malo dublje u njihove odnose, Dragan Stanojević tesno sarađuje sa predsednikom Udruženja penzionera Požarevac, Miloradom Jovanovićem, a gradonačelnikov otac Dragan Pavlović preko ovog udruženja dobija poslove da prevozi ugalj. Sa jedne strane Šumarov sin je načelnik, a sa druge strane tata Dragan se razbija od posla sa ugljem i svi zadovoljni. Što bi rekli“ I vuci siti i ovce na broju“.

Ko su ovce, a ko vuci to ostaje da narod prosudi, ali jedno je sigurno da je njihova kasa sve punija, a narod sve više siromašniji.

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

2 Komentari

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker