KOVID BOLNICA U POŽAREVCU: Na lečenju 25 pacijenata, kod 9 potvrđen korona virus

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je hospitalizovano 25 pacijenata sa simptomima korona virusa i nijedan nije na respiratoru.

Kovid bolnica u Požarevcu/Foto: M.V.

Svi ovi pacijenti su sa područja Braničevskog okruga, a kod njih devetoro potvrđena je infekcija virusa COVID-19, za ostale se čekaju rezultati. U poslednja 24 sata bilo je pet novih prijema.

– Više pacijenata ima potrebu za dodatnim kiseonikom, ali nisu zauzeta sva kiseonična mesta. Trenutno nema pacijenata na respiratorima. Među zdravstvenim radnicima njih šest je pozitivno na koronavirus, od kojih su dva na bolničkom lečenju. Klinička slika hospitalizovanih pacijenata uglavnom je srednje teška – izjavio je Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice u Požarevcu.

U odnosu na prošlu nedelju, ovih dana primetan je porast broja pacijenata sa kovid simtomima koji se upućuju u Opštu bolnicu Požarevac koja je i dalje u kovid sistemu.

Iz Opšte bolnice Požarevac, poručuju građanima Braničevskog okruga da se pridržavaju svih propisanih i preporučenih mera zaštite, s akcentom na izbegavanje većih okupljanja, pogotovo u zatvorenom prostoru, jer situacija je ozbiljna i svako opuštanje moglo bi dovesti do pogoršanja epidemiološke situacije.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker