Zatvor Smederevcu zbog pljačkanja gastarbajterskih kuća

Smederevljanin Mladen J. (35) osuđen je zbog pljačkanja sedam gastarbajterskih kuća u Negotinu na tri godine i devet meseci zatvora, a Negotinac Boban P. (20) na godinu i devet meseci.

Deo plena koji je policija pronašla kod pljačkaša, foto: MUP Srbije

Ova dvojica pljačkaša, uhapšeni krajem decembra prošle godine u Beogradu, kada im je u gepeku automobila sa falsifikovanim brojevima šasije, koji su koristili, pronađeno oružje, zlato, tehnički uređaji i drugi ukradeni predmeti, osuđeni su za produženo krivično delo teške krađe, a na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koji su potpisali sa Osnovnim tužilaštvom u Negotinu.

Po istom tom sporazumu, Mladen J. koji je i pre desetak godina osuđivan zbog krađa, kao i Boban P. kome je ovo prva presuda, moraće da oštećenima nadoknade štetu koju su im svojim krađama, u periodu od 17. do 22. decembra prošle godine, načinili.

Dvojica pljačkaša pljačkali su uvek na isti način. Mladen J. je radeći kao građevinac na gastarbajterskim kućama u naselju Miloševski put u Negotinu posmatrao domaćinstva za čiju je izgradnju ili adaptaciju bio angažovan. Saznanja o tome delio je sa ortakom Bobanom P.

Krali i alat, tehničku robu, oružje / Foto: MUP Srbije

Opljačkali su sedam kuća iz kojih su odneli znatnu količinu nakita, dukata, alata, tehničke i druge robe.

Samo su u kući J.M. na Miloševskom putu u Negotinu u noći između 16. i 17.decembra odneli robu vrednu oko 6,7 miliona dinara. Tom prilikom su ukrali čak 300 dukata, ručne satove, alat, ali i laptop, ukrasne mačeve, pištolj… Nisu poštedeli čak ni bar iz koga su poneli sva skupocena alkoholna pića koja su se tamo zadesila.

U Beograd su otišli, pretpostavlja se, da bi ukradene dragocenosti lakše preprodali, ali ih je, policija u tome sprečila. U automobilu, koji su, tom prilikom koristili, a za koji se ispostavilo da ima falsifikovan broj šasije, pronađeno je oko 120 zlatnih dukata, oko 1.000 evra, mobilni telefoni, kamere, fotoaparat, jedna lovačka puška, dva pištolja, mačevi, noževi, kao i municija raznog kalibra.

TPKNEWS

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker