PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO NARODU: Samo ja znam ko će biti premijer, ali neću da vam kažem

Aleksandar Vučić je na konferenciji za medije rekao da vladu neće sastavljati pod pritiskom bilo koje ambasade ili centra moći, aludirajući na pojedine napise u medijima „ko sme da bude ministar, a ko ne“ i da li o tome odlučuje Moskva ili Zapad, piše Vreme.

Foto: N. J.

Samo on zna ko će biti mandatar za sastav nove Vlade Srbije i nema nikog drugog osim njega ko to zna, a njegova obaveza je da sasluša i sve ostale, tako da nije nemoguće da promeni svoj stav.

Po pitanju pritisaka je rekao da on pod ulimatumima ne popušta jer da se „slobodan čovek i slobodna zemlja ne odlučuju prema ultimatumima i prema sili koju neko predstavlja, nego prema onome što štiti, a štitimo svoju zemlju i svoje građane“.

Prethodno se Predsednik Srpske napredne stranke i Srbije žalio, i izvinjavao Putinu, da je „mala Srbija“ pod „velikim pritiskom“ morala na Generalnoj skupštini UN da osudi rusku agresiju na Ukrajinu.

Reagujući na izjavu glumca Predraga Mikija Manojlovića, koji ga je uporedio sa De Golom, Vučić je rekao da ne zna većeg živog glumca od Manojlovića i da mu se zahvaljuje na hrabrosti, iako je znao sa čim će biti suočen.

Miki Manojlović verovatno nije hteo da aludira na to, da je upravo Šarl de Gol potpisao mirovni sporazum sa alžirskim Oslobodilačkim frontom FLN koji je utabao put za nezavisnost Alžira. Nacionalisti u Francuskoj su bili toliko besni na njega, da se iz bezbednosnih razloga sklonio u Nemačku.

„Centri moći“ od Vučića traže da prizna nezavisnost Kosova.

PROČITAJ I

6 Komentari

 1. Moja pretpostavka je da će premijer biti Nikola Selaković, a novi ministar spoljnih poslova biće Marko Đurić. Mada bi Vučiću najviše odgovarao neko, ko u narodu nema nikakav rejting, poput Vulina, Brnabićke i Palme. Dobar Vučićev potez bi bio, da novi premijer bude Đilas. Time bi ga politički totalno uništio. Šta će biti, videćemo.

 2. 😀…….a eto mi ne znamo ko je premijer …
  A i nebitan je…. I on sam kao premijer … i zajedno sa svim budućim ministrima …
  Da neće možda taj premijer ,a i on i svi ministri zajedno, da BEZ ,,KORIDORA ŽIVOTA ,,
  ili strogo cenzurisanog i ,,ZABRANJENOG KORIDORA,, kako ga DANAS nazivaju hiljade ,hiljade i hiljade.građana CELOG OVOG SADA demografski ,ekonomski,socijalno ,ekološki…GALOPIRAJUĆE IZDIŠUĆEG regiona Istočne Srbije…
  da obezbede CELOM ovom regionu :
  prvo Opstanak, drugo OPORAVAK ,treće PROGRES I RAZVOJ…?
  KAKO će to da urade BEZ ovog TRANSEVROPSKOG (Atlanski okean -Crno more) koridora … Multimodalnog saobraćajnog koridora Istok (Crnomorskog koridora…?
  KAKO…?😀
  To ,bre, ne postoji.😉😉😀
  A biće interesantno i BUDUĆE ĆUTANJE u vezi ovog Projekta i GEOSTRATEŠKOG KORIDORA…i OPOZICIONIH lidera stranaka…
  Možda oni imaju neko drugo REŠENJE za CEO ovaj GALOPIRAJUĆE IZDIŠUĆI REGION Istočne Srbije …😀😀😀
  Znači….GRAĐJANSKA KNICIJATIVA ,,KORIDOR ŽIVOTA,,…
  Sve ostalo su …bajke…😀😀😀

 3. ..ili još MNOGO BRŽE, BOLJE I EFIKASNIJE …,,GRAĐANSKE INICIJATIVE ,,KORIDOR ŽIVOTA,, …u SVAKOM gradu i opštini…
  CELOG ovog GALOPIRAJUĆEG IZDIŠUĆEG regiona Istočne Srbije…
  ili ubrzo postaje ,,AFRIČKI KONGO REGION,, usred Srbije i Evrope …i u 21. veku…😉
  I pozz.iz 🚞

 4. Ja znam ko će biti premijer, biće Aleksandar Vučić, figurativno može biti bilo ko, nije ni važno? Zna se čija je i prva i poslednja. Tako se to radi u demokratskim državama?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker