OGLASILA SE AUSTRIJSKA POLICIJA: Na objavljenom snimku i fotografijama nije Danka Ilić

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13:45 časova u Banjskom polju kod Bora, a u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Foto: Pronadjime.mup.gov.rs

Nakon analize svega što je do sada preduzeto u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić, istraga na teritoriji Srbije je proširena i na Austriju, a Interpol je raspisao žutu poternicu.

– Srpski državljanin koji živi u Beču video je, prema sopstvenim izjavama, dvogodišnju devojčicu nestalu u Srbiji na tramvajskoj stanici u centru Beča 30. marta 2024. oko 20 časova. Sa detetom su bile dve žene. Kontaktirao je srpske vlasti. Kontaktirali su bečku policiju. Svedok je ispitan i obezbeđen je snimak koji je čovek napravio o svom zapažanju. Tačne okolnosti, posebno da li se zaista radi o nestaloj devojci, predmet su istrage koja je u toku – , navela je je policija.

Međutim, jutros se ponovo oglasila bečka policija i u saopštenju navela da osobe sa famoznog snimka nemaju veze sa nestalom Dankom Ilić.

– Srpski državljanin koji živi u Beču prijavio je srpskim vlastima da je na tramvajskoj stanici „Šotenring” primetio malo dete u pratnji dve odrasle žene. Konstatujući sličnost između devojčice i dvogodišnjeg deteta nestalog u Srbiji, on je napravio video snimak troje ljudi i podelio ga sa srpskim vlastima.

Pošto su rođaci nakon pregleda slika izjavili da se najverovatnije radi o nestaloj devojčici, fotografije je objavila Uprava bečke državne policije 3. aprila 2024. godine po nalogu bečkog javnog tužilaštva.

Sada je razjašnjen identitet osoba sa slika i sa njima je uspostavljen kontakt.

Na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim fotografijama i nestalog deteta može se jasno i bez ikakve sumnje isključiti.

Kancelarija bečke državne kriminalističke policije nastavlja istragu o sumnji na otmicu dece – , navedeno je u saopštenju.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker