Episkop braničevski Ignatije Midić, osveštao ,,OŠ Đura Jakšić” u Toponici kod Malog Crnića (FOTO)

Njegovo Preosveštenstvo Episkop braničevski Ignatije Midić osveštao je, 01. juna 2017. godine, Osnovnu školu „Đura Jakšić“ u Toponici kod Malog Crnića, uz sasluženje sveštenika požarevačkog namesništva.

Osvećenje prostrije škole

Preosvećenog Episkopa Ignatija dočekali su učenici, roditelji i nastavnici sa direktorkom Jelenom Stojanović, i veroučiteljima, Andrijanom Mugoša-Pekić i Milošem Cvetković koji su u saradnji sa nadležnim parohom, jerejem Markom Pekić, pokrenuli inicijativu da Episkop poseti školu i osvešta njene radne prostorije.

Ulazak u školu ,,Đura Jakšić” Toponica

Na kraju Osvećenja vladika Ignatije je rekao da je zadatak svake škole i nastavnika da deci prenesu znanje iz predviđenih nastavnih predmeta, ali i da se staraju o dečijem obrazovanju kako bi postali dobri i plemeniti ljudi. Ono što je najvažnije to je u stvari da se razvije prijateljstvo i ljubav među sobom, to je najvrednije čoveka, i čovek se poznaje ne po znanju, već da čovek ima zajednicu sa drugim čovekom, zapravo sam Gospod nam je poručio da Ljubimo jedni druge, jer samo tada, kada volimo nekog, tada i otkrivamo šta znači čovek, tada je čovek ikona Božija. Ali bitna stvar jeste, da svi budemo u zajednici sa Bogom.

Pomazanje škole

Nakon prigodnog dočeka koji su pripremili učenici i nastavnici, doživljavajući današnji dan kao istinsku svečanost u svojoj školi.

Episkop Ignatije sa nastavnicima i učenicima

Episkop Ignatije je pozvan na trpezu ljubavi u trpezariji Zaovskog konaka koji je priredio toponički paroh otac Marko sa svojom suprugom Andrijanom.

Nastavnica veronauke sa učenicima

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker