JEZIVI DETALJI ISTRAGE U VELIKOM GRADIŠTU: Uhapšen radnik volonter osumnjičen za smrt 120 pasa u azilu smrti

Saša Dragucanović iz Velikog Gradišta uhapšen je zbog sumnje da je kao volonter u prihvatilištu za životinje udruženja “P.U.Ž. – Pomoć ugroženim životinjama” u Velikom Gradištu, nebrigom i zanemarivanjem doprineo da ugine 120 pasa, a njih 12 bude u teškom stanju.

Predsednica udruženja “P.U.Ž. – Pomoć ugroženim životinjama” u Velikom Gradištu, Slađana Bogičić i volonter Saša Dragucanović/Foto: Screenshot/RTS/Društvene mreže

Da podsetimo, da su psi uginuli saznalo se pre nedelju dana, kada je navodno, predsednica tog udruženja Slađana Bogičić iz Velikog Gradišta prijavila policiji da je u impovizovanom prihvatilištu uginulo 120 pasa, a da ima i nekoliko životinja koje su u teškom stanju.

– Nakon prijave policija je u saradnji sa nadležnim Osnovnim javnim tužilaštvom u Velikom Gradištu tokom dosadašnje istrage utvrdila da navodno, vlasnica Slađana Bogičić od aprila meseca nije posećivala prihvatilište za životinje. Utvrđeno je da je vlasnica Slađana Bogičić imala nekih zdravstvenih i porodičnih problema od aprila i da nije brinula o životinjama i da ih nije posećivala, a da je potpunu brigu o psima preuzeo volonter Saša Dragucanović koji joj neko vreme pomaže u prihvatilištu – kaže naš dobro obavešten izvor iz policije.

Kako objašnjava naš sagovornik, dosadašnja istraga utvrdila je da je osumnjičeni zanemario životinje.

– Sumnja se da volonter danima nije dolazio u prihvatilište, da ih navodno, nije hranio, davao im vode… Takođe, psi su bili u kavezima i bukvalno su umirali od gladi i žeđi… Nebriga o psima je najverovatnije dovela do ovako jezivog slučaja gde je za tako malo vreme na jednom mestu preminulo toliko životinja – kaže naš izvor i objašanjava da su nadležni angažovali i veterinare.

Osumnjičenom Saši Dragucanoviću određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja. Osumnjičeni će zatim biti saslušan u nadležnom tužilaštvu. Dragucanoviću za ovo krivično delo preti i do tri godine zatvora. Nadležno tužilaštvo će u toku istrage podneti i prekršajnu prijavu protiv vlasnice prihvatilišta i to zbog propusta.

Pored istrage koja se vodi protiv osumnjičenog volontera, paralelno se vodi i finansijska istraga vezana za vlasnicu prihvatilišta Slađanu Bogičić iz Velikog Gradišta.

Prihvatilište za pomoć ugroženim životinjama osnovano je 2013. godine, a tokom dalje istrage proveravaju se i finansije tog uduženja, kao i da li je bilo nekih malverzacija.

(Tpknews.com/Kurir)

PROČITAJ I

4 Komentari

  1. Nije samo Dragucanović kriv. Riba smrdi od glave, odnosno Slađane Bogičić. Da ona ima zdravstvene probleme (psihičke), to je Gradištancima godinama poznato. Ne znam ko joj je uopšte dozvolio da otvori prihvatilište i brine se o životinjama, kada je diskutabilno, da li je sposobna da se brine o samoj sebi. O tolikom broju pasa, nije mogla da se brine samo jedna osoba, a posebno ne Saša Dragucanović. Svako ko ga poznaje, opsuje ga jednom jedinom reči – budala.

  2. veoma složenim stvarima se bave ti važni organi u VG, vrapcima, golubovima, kerovima…ali nikako eto da domaše do Svete Krave i naravno Vrhovnog Goveda

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker