OVO JE SRBIJA BRALE: Pošteno uvezao kamion, država mu rekla da ga baci u Moravu!

Saša Mandžukić, vlasnik poljoprivredne apoteke iz Stopanje kod Trstenika, već 15 meseci ne može da registruje legalno kupljen i uredno uvezeni kamion jer Agencija za bezbednost saobraćaja odbija da mu izda potrebne papire i dozvole.

mandzukic_1000x0
Saša Mandžukić / Foto: S. Milenković

Prvo ga šetali od šaltera do šaltera, a potom se suočio sa “zidom”. Sad mu prete da će mu oduzeti vozilo ako ga ne stavi u funkciju!

Prošle godine sam u Nemačkoj kupio kamion marke „Skanija“. Uredno sam ga uvezao, platio carinu i PDV. Brojevi šasije nisu bili dovoljno vidljivi zbog dejstva korozije, ali su se nazirali na mestu gde je fabrički predviđeno, četiri uzastopna broja – započinje priču o svojim mukama Saša Mandžukić.

kamion_1000x0
Skanija potvrdila da je kamion “čist” / Foto: S. Milenković

Zbog nečitkih brojeva na šasiji Saša je kamion poslao na veštačenje u policijsku stanicu u ulici 29. novembra u Beogradu. Odatle je otišao u stanicu u Ljermontovoj gde je od policije dobio novi PUS broj. Potom je upućen u auto kuću “Kompresor“ da izvrši ukucavanje brojeva. Po završetku tog posla kamion je odvezen u bazu Auto-moto saveza Srbije kod Pančevačkog mosta gde je pregledan.

Taman kada se ponadao da je završio sve što se od njega tražilo, Saša Mandžukić je naišao na prepreku koju ne uspeva da savlada više od 15 meseci.

– Agencija za bezbednost saobraćaja mi je dokumentom potvrdila da prihvata zanavljanje slučaja ali su me potom odbili. Slao sam im dopise, išao lično na razgovore ali bez uspeha. Iz nekih nepoznatih razloga oni ne prihvataju to što sam ispoštovao odluke i preporuke policije i drugih organa i ne daju mi saglasnost da registrujem kamion koji stoji na parkingu 15 meseci. Čak su mi, onako ironično, rekli da mogu da ga bacim u Moravu – jada se Mandžukić pokazujući silne papire i dozvole.

dokaz_1000x0
I policija rekla da je sve “okej” / Foto: S. Milenković

Na uvezeni kamion Saša Mandžukić je državi Srbiji platio carinu od 247.000 dinara, potrošio više od 70.000 dinara na razne takse i dozvole ali i pored toga ne uspeva da registruje vozilo.

Žalio se mnogim institucija, dobio potvrdu od predstavništva „Skanije“ u Beogradu da je kamion proizveden u njihovoj fabrici, pisao premijeru Vučiću i njegovim savetnicima, ali niko nije mogao da mu pomogne.

– Svi mi kažu da im postupci Agencije za bezbednost saobraćaja nisu jasni, ali nisu mogli da pomognu. Najveća šteta je što kamion stoji na parkingu, a planirao sam da zaposlim dvojicu radnika. Da čitav slučaj bude paradoksalniji, pre nekoliko dana dobio sam upozorenje od inspekcije Ministarstva poljoprivrede. Upozoravaju me da će kamion biti prodat u staro gvožđe ako ga ne stavim u funkciju. Da nije tužno bilo bi smešno.- zaključuje Saša Mandžukić iz Stopanje kod Trstenika.

U Agenciji ćute k`o zaliveni

Iz Agencije za bezbednost saobraćaja niko nije odgovorio na mejl poslat u vezi slučaja Saše Mandžukića. Nadležni u ovom slučaju takođe nisu odgovarali ni na telefonske pozive.

TPKNEWS/Alo!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker