SRAMOTA: Kučevački nesavesni opštinari prelepu borovu šumu pretvorili u deponiju! (FOTO)

Borova šuma pored regionalnog puta Kučevo-Petrovac na Mlavi, ugrožena je ogromnim količinama raznog smeća i otpada koji su nesavesni opštinari odlučili da se tamo premesti.

Kučevljani već decenijama imaju problema sa smećem, jer Kučevo nema nikakvu deponiju urađenu u skladu sa zakonom, niti se neko potrudio da to uradi.

Rukovodstvo opštine Kučevo, je krajem 2011 godine, i u januaru 2012 godine, ispraznilo postojeće gradsko smetlište i svo smeće je odneto u borovu šumu pored regionalnog puta Kučevo-Petrovac na Mlavi. Zbog toga su se pobunili građani Kučeva, i republički inspektor za zaštitu životne sredine je zabranio dalje odvoženje smeća na pomenutu lokaciju u borovoj šumi.

To smeće, je, i dan danas, ostalo u toj prelepoj borovoj šumi, bez obzira što svi znamo da treba da prođe nekoliko stotina godina da bi se u prirodi razložila jedna obična plastična kesa.

Izgled gradskog smetilišta iz ranijeg perioda

Kako saznajemo, sadašnja garnitura lokalne samouprave je već trinaest godina na čelu Kučeva, i, za sve ove godine iz opšinskog budžeta izdvajali su dosta sredstva koja su ulagali u izgradnju objekta pored pećine Ravništarka u naselju Ravnište, da bi ga nakon što su ga završili dali privatnoj firmi ABM iz Beograda kojoj je dozvoljeno da otvori kamenolom u blizini pećine Ravništarke, inače veoma atraktivne turističke destinacije.

Blokada puta Ravnište-Kučevo / Foto: Privatna arhiva

Teški kamioni firme ABM uništili su sav asvalt na deonici puta Ravnište-Kučevo, meštani Ravništa su se letos pobunili i blokirali prolaz kamionima pomenute firme. Tada je predsednik SO Kučevo Vladimir Stojanović obećao izgradnju dgugog puta samo za kamione u roku od dva meseca, radovi su počeli, ali, još uvek nisu završeni.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker