KRVAVI PIR KUČEVLJANINA U VIĆENCI: Zoran je poljubio četvorogodišnju ćerkicu nakon što joj je ubio majku

Zoran Lukijanović (40) iz Neresnice kod Kučeva u petak oko 8:00 časova nasred ulice u italijanskom gradu Vićenci, ubio je suprugu Tanju Dugalić (33), takođe iz Duboke kod Kučeva, a potom izvršio samoubistvo u blizini Venecije.

Tanja Dugalić i Zoran Lukijanović

Tragedija koja se dogodila u petak ujutru je zbog kulminacije serije nasilja koja je trajala više od godinu dana. Lukijinović koji se u Italiju vratio iz Srbije insistirao je na oporavak njihove veze, koja je u poslednjih godinu dana krenula nizbrdo.

Lukijinović i Tanja Dugalić su bili par kao i mnogi drugi. U Italiju, kao i mnogi iz Srbije u potrazi za boljim životom došli su početkom 2000-te, predali su čak i sva dokumenta da dobiju italijansko državljanstvo, kao i njihova četvorogodišnja kćerka. Lukijinović po struci je bio vozač kamiona, dok je Tanja bila običan radnik. Venčali su se 2005. godine i u narednih 10 godina bili su sasvim normalna porodica koja je živela u stanu u Orgiano.

Međutim, početkom prošle godine nešto se desilo da njihova veza krene nizbrdo. Tada je počelo nasilje, pretnje, ucene a nakon toga i premlaćivanje, tako da se Tanja na kraju obratila advokatu, u nadi da zaustavi ovu noćnu moru. Sud je Lukijinovića osudio na kućni pritvor i zabranu prilaska supruzi zbog ponavljanja nasilja u porodici. Tada je morao da se iseli iz porodične kuće i preseli se u naselje Lonigo desetak kilometara dalje od nje.

Lukijinovića je iz kućnog pritvora pobegao u julu 2018. godine i četrdeset dana je bio u bekstvu, – prema rekonstrukciji policije – Lukijinović je tih četrdeset dana bekstva, bio u Srbiji. Tanjina majka, je nedavno došla u Italiju da bi pomogla svojoj ćerki oko svoje četvorogodišnje unuku dok je Tanja bila na poslu.

Foto: Privatna arhiva

Lukijinović nikako nije mogao da se pomiri sa time da ga je supruga napustila. U petak ujutru, sačekao je Tanju, kada je dolazila na posao. Po rekonstrukciji policije, tada je verovatno bio poslednji pokušaj da popravi odnose sa suprugom, i počnu ponovo iz početka. Međutim, kada ga je Tanja odbila, izvadio je pištolj koji je kupio u Srbiji, i likvidirao je, a potom peške pobegao u nepoznatom pravcu.

Lukijinović je nakon ubistva supruge otišao u kuću njene majke, u kojoj je bila i njihova četvorogodišnja ćerka. Poljubio je ćerku, uzeo automobil i odvezao se u nepoznatom pravcu.

Oko podneva, policijska patrola uočila je Lukijanovićev sivi Pasat na jednoj benzinskoj pumpi na auto-putu A4 u pravcu Venecije. Nakon što je Lukijanović osetio da je u klopci, i nema više gde, dva puta je pucao na policiju, pre nego što je cev istog pištolja sa kojim je prethodno presudio svojoj supruzi stavio u usta i povukao obarač. Lukijanović je potom prebačen helikopterom u najbližu bolnicu u Padovi i u teškom stanju je smešten na odeljenje intenzivne nege, gde je podlegao povredama.

M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker