DO 24. JANUARA NI MAKAC: Oštre mere u Austriji ostaju na snazi još tri nedelje za sve građane!

Ministar zdravlja Austrije Rudolf Anšober saopštio je danas da će zaključavanje biti produženo do 24. januara za sve građane, zbog protivljenja opozicije da podrži izmenu zakona kojim bi se uvela mogućnost “otključavanja”.

Vlada Austrije uputila je parlamentu na razmatranje izmenu zakona kojom je bilo predviđeno da se omogući osobama koje bi učestvovale u masovnom testiranju i dobile negativan rezultat, da već od 18. januara koriste sve prodavnice, ugostiteljske objekte, kulturne ustanove, uslužne delatnosti, nedelju dana pre onih koji ne žele da se testiraju.

Opozicija je najavila blokadu zakona u skupštini, nakon čega je ministar Anšober rekao da će zbog toga zaključavanje za sve biti produženo, a tako ni trgovina, ugostiteljstvo i turizam neće moći da otvore objekte pre 25. januara.

On je istakao da je odluka o produženju mere zaključavanja logična posledica odbijanja zakona od strane opozicije. Izrazio je žaljenje što je do toga došlo, ali i naglasio da poštuje demokratsku odluku.

Nakon sastanka sa predstavnicima opozicije Anšober je kazao da oni nisu promenili stav, ali da je postignut dogovor o proširenju redovnih testova na određene profesije, kao i za mogućnost korišćenja pojedinih ustanova kulture.

(Tpknews.com/Tanjug)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker