ALARM U ITALIJI: Od početka godine pristiglo više od 8.000 migranata, mnogi zaraženi koronom (VIDEO)

Samo od 1. januara do 10. jula u Italiju je stiglo 8.087 ilegalnih migranata, među kojima je do sada otkriveno 800 zaraženih korona virusom.

Screenshot

Napetost raste i Kalabrija, najugroženiji region njihovim dolaskom, traži brodove i kasarne za njihov karantin.

Tako se stvaraju nova žarišta usred turističke sezone, u koju je, da bi ponovo krenula, Kalabrija uložila 350 miliona evra. Među pristiglim Pakistancima otkriveno je 26 pozitivnih na korona virus. Građani su krenuli da protestuju, na putu u oblasti Kozentina njih 200 leglo je na put i tako blokiralo prolaz za bilo koga dok se ne nađe rešenje. Pristižu i dalje na Lamapeduzu i već se vide nova plovila na moru.

Sa tri velike barke pristigle jedna za drugom došlo je njih 68, potom 39, potom 60 imigranata, 30 Tunižana na jednom plovilu, pristižu i oni kojima se uglavnom teško ulazi u trag u privatnoj režiji sa malim brzim čamcima. Njih 600 pristiglih su stavljeni u jedan paviljon koji je na raspolaganju, a koji prima samo 95 osoba. Došlo je do pravog kolapsa, počelo je raspoređivanje na druga mesta, ali to nisu trajna rešenja ni za karantin.

Guverner Kalabrije Jole Santeli traži urgentno od predsenika Vlade Đuzepe Kontea rešenje, turizam je došao u opasnost, a uložen je ogroman novac da se obezbedi siguran boravak turistima.

13. jula u Trstu sastali su se ministri unutrašnjih poslova zemalja članica EU sa kolegama iz severnoafričkih zemalja, od kojih su Italija i ministar Lućana Lamorđeze zatražiti da sarađuju u zaustavljanju polazaka imigranata iz zemalja severne Afrike, jer “Kalabrija ne može biti mesto za predtrijažu zemalja EU”. Kako upozorava guverner Santeli, u protivnom će biti sama prinuđena da zaustavlja brodove na otvorenom moru, jer se ne može dopustiti da migranti siđu na kopno i ugroze zdravlje i bezbednost građana i turista.

Sada se kao rešenje traže tri vojna broda, koja će biti raspoređena u tri luke u Kalabriji, da se oni koji su pristigli smeste u karantin, a s obzirom na mirno more i lepo vreme očekuje se pristizanje migranta.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker