PREOKRET U ISTRAZI UBISTVA U KUČEVU: Stariji sin ubio oca a ne njegova majka

Istraga o ubistvu Srećka Ljubenovića, koji je ubijen pre pet godina, a čiji su posmrtni ostaci nađeni zakopani pre nekoliko dana, dobila je neočekivani preokret.

Iako je Sonja Ljubenović (48) pred policijom, i u izjavi datoj njoj priznala da je pre pet godina ubila svog supruga Srećka Ljubenovića (38), požarevačko Više tužilaštvo prilikom suočavanja sa starijim sinom Aleksandrom Ljubenovićem (24), koji je u vreme ubistva imao 19 godina, utvrdila da Sonja Lj. nije ubila supruga, niti je bilo kako učestvovala u tom ubistvu, sem što je pomogla sinu da se reše tela.

U jednom trenutku Aleksandar prilikom saslušanja i suočenja sa majkom ne mogavši više da izdrži psihološki pritisak rekao je da je on pištoljem usmrtio svog oca, i detaljno opisao taj događaj, rečeno nam je u Višem tužilaštvu u Požarevcu.

Kada se saznalo gde je pokopan Srećko, Aleksandrova majka prilikom iskopavanja ostataka svoga muža, prisutnim policajcima je, želeći, da zaštiti svoga starijeg sina, priznala da je ona ubila Srećka, što je ponovila i u izjavi datoj policiji. Više tužilaštvo je zbog toga pokrenula istragu podnevši krivičnu prijavu za ubistvo protiv Aleksandra Ljubenovića. Ujedno je sudiji za prethodni postupak predložilo da se Aleksandru odredi pritvor do 30 daana, što će se on do kraja dana odlučiti o tom predlogu.

Kuća u kojoj je Srećko ubijen

Aleksandrova majka je puštena na slobodu i protiv nje neće se voditi nikakav postupak, iako je prikrila ubistvo supruga i pomogla sinu da sakriju telo, zbog toga što po zakonu bliski članovi porodice ne odgovaraju za ova dela, jer se u takvim trenucima nalaze pod posebnim psihološkim uticajem.

Ni Aleksandrov brat neće odgovarati, mada je on od svog druga nabavio pištolj kojim je ubijen njihov otac, pošto je u trenutku ubistva imao samo 13 godina i kao takav oslobođen je svakog odgovorstva.

Dvojica blago retardirana meštana Kučeva koji su odneli i zakopali Srećkovo telo, puštena su na slobodu i protiv njih neće se voditi postupak, jer je utvrđeno da nisu znali koga zakopavaju.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker