STIGLI DEMANTI: Samo legalno izabrana vladajuća koalicija može da predstavlja opštinu Kučevo

Povodom teksta koji je portal www.tpknews.com objavio pod nazivom “1.000 NOVIH RADNIH MESTA: Vishwakarma potvrdio izgradnju fabrike cementa u Kučevu” objavljenog u nedelju 15. novembra 2020., vladajuća koalicija iz Kučeva, na osnovu Zakona o informisanju insistirali su da objavimo sledeći demanti.

Predsednik Skupštine opštine Kučevo, Branko Kecman/Foto: Screenshot

“Kao prvo, mi nemamo nikakvih saznanja, niti nas je iko obavestio da je Siniša Brsanović, koordinator između indijske firme, Vlade Republike Srbije, Ministarstva privrede, Ministarstva rudarstva i energetike, Razvojne agencije i Opštine Kučevo. Konataktirali smo navedena ministarstva i ni ona nisu upoznata, niti su dala ikakva ovlašćenja navedenom licu. Siniša Brsanović je u prethodnom mandatu imao više Ugovora o privremenim i povremenim poslovima ali oni u tekućem nisu produženi tako da od Opštine Kučevo nema ovlašćenja da je predstavlja ili preduzima bilo kakve radnje u njeno ime.

Davor Stanojević je u prethodnom mandatu bio član Opštinskog veća zadužen za prosvetu (mandat prestao 17.08.2020.), tako da je nejasno u kakvom svojstvu i iz čega crpe ingerencije da i dalje učestvuje u realizaciji tog projekta, i daje zvanične izjave (da će zaposliti 500 radnika direktno i 500 indirektno i iz čega crpe).

Predsednik opštine Kučevo dr Ivan Rajičić, niti bilo ko drugi u Opštinskoj upravi, od kompanije Vishwakarma nije dobio nikakvo pismo sa sadržinom koja se navodi u prilogu”, navedeno je u saopštenju koje je upućeno našoj redakciji.

Povodom ove vesti oglasio se i zamenik predsednika opštine Nenad Mikić, i predsednik OO SNS Kučevo Novica Janošević, koji tvrde da je ovo evidentan pokušaj diskreditovanja sadašnjeg rukovodstva opštine Kučevo.

Kako je naveo predsednik OO SNS Kučevo Novica Janošević: “Jedini koji su ovlašćeni da predstavljaju našu lokalnu samoupravu su legalno izabrani predsednik opštine dr Ivan Rajičić i njegov zamenik Nenad Mikić, i niko drugi”.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker