1.000 NOVIH RADNIH MESTA: Vishwakarma potvrdio izgradnju fabrike cementa u Kučevu

Posle višemesečnih razgovora i prikupljanja informacija, kompanija Vishwakarma Enterprisses (India) PVT.LTD pismenim putem je obavestila Vladu Republike Srbije, Ministarstvo privrede Republike Srbije i predsednika Opštine Kučevo da je donela odluku da u opštini Kučevo izgradi fabriku cementa.

Predstavnici Vishwakarme Enterprisses Ram Dhiman, Ashish Dhiman i Nijaz Varevac sa Sinišom Brsanovićem i Davorom Stanojevićem u Razvojnoj agenciji Srbije

Vishwakarma Enterprisses (India) PVT.LTD menadžment je u ovom poslu više od 25 godina i prisutni su u oblasti izgradnje infrastrukture, upotrebi termalne energije, hidro energije, koogeneraciji, bio-masi, tekstilnoj industriji, proizvodnji čelika, proizvodnji cementa, preradi ulja i gasa, proizvodnji šećera, poseduju destilerije a prisutni su i u drugim oblastima industrije.

Ova kompanija zapošljava više hiljada radnika u nekoliko država sveta. Glavni projekti u oblasti cementne industrije su cementare u mestima Tanga u Tanzaniji, Džarkand i gradu Burnpur država Zapadni Benegal u Indiji i Brazavil u Kongu.

U Razgovoru sa Sinišom Brsanovićem koji je zadužen za koordinaciju između kompanije Vishwakarma Enterprisses (India) PVT.LTD, Vlade Republike Srbije, Ministarstva privrede, Ministarstva rudarstva i energetike, Razvojne agencije Srbije i Opštine Kučevo, dobili smo informaciju da je dana 9. Novembra 2020. godine, direktor kompanije Vishwakarma Enterprisses (India) PVT.LTD Ashish Dhiman uputio pismenu potvrdu Vladi Republike Srbije, Ministarstvu privrede Republike Srbije i predsedniku Opštine Kučevo i tim putem ih obaveštava da je indijska kompanije Vishwakarma Enterprisses (India) PVT.LTD odlučila da u opštini Kučevo započne projekat izgradnje fabrike za proizvodnju cementa, kapaciteta 1 milion tona godišnje proizvodnje cementa u koji će biti uloženo, procenjena vrednosti investicije je oko 200 miliona evra.

Vishwakarma cementara u gradu Tanga u Tanzaniji

Projekat kasni zbog sklapanja finansijske konstrukcije nastale problemom sa pandemijom COVID-19 ali će sve biti završeno najkasnije do kraja ove godine. Dolazak predstavnika Vishwakarma Enterprisses (India) PVT.LTD očekuje se u prvoj polovini januara 2021.

Davor Stanojević koji je takođe uključen u realizaciji ove investicije, potvrdio nam je da je projektom predviđeno zapošljavanje više od 500 radnika i indirektno zapošljavanje više od 1000 radnika, a projekat sam po sebi neće imati nikakav negativan efekat po životnu sredinu.

Predstavnici Vlade Republike Srbije, Ministarstva privrede, Ministarstva rudarstva i energetike i Razvojne agencije Srbije su imali sastanke sa predstavnicima Vishwakarma Enterprisses, na tim sastancima je pružena puna podrška projektu izgradnje cementare u opštini Kučevo. Očekuje se da će rukovodstvo opštine Kučevo u narednom periodu preduzeti sve neophodne mere na stvaranju uslova za početak realizacije ovog veoma važnog projekta za opštinu Kučevo, ali i Braničevskog okruga kao i celu Republiku Srbiju.

Pismo kompanije Vishwakarma Enterprisses

Kako smo saznali od Siniše Brsanovića ovo nije jedina velika strana investicija koja dolazi u Kučevo a tiče se investicija u proizvodnom sektoru, sektoru rudarstva, sektoru turizma i socijalne zaštite. Neke od tih investicija će biti realizovane u više opština Braničevskog okruga i zbog toga se iskreno nadamo da će sadašnje rukovodstvo opštine Kučevo imati razumevanja i želje da se aktivnije uključi u realizaciji delom već započetih investicionih projekata koji će sigurno promeniti sliku sadašnjeg stanja u opštini Kučevo, uostalom i propisano je da lokalna samouprava u okviru svojih nadležnosti donosi i realizuje programe za podsticanje lokalnog ekonomskog razvoja, preduzima aktivnosti za održavanje postojećih i privlačenje novih investicija i unapređuje opšte uslove poslovanja.

(Tpknews.com/N.P.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker