UHAPŠENI ZBOG IZNUDE: Suspendovani inspektor i pripadnik BIA ostaju iza rešetaka!

Viši sud u Požarevcu produžio je za još 30 dana pritvor za trojicu Beograđana, S.K. (46), B.S. (35) suspendovanog policijskog službenika, i M.K. (50) pripadnika BIA, zbog sumnje da su izvršili krivično delo prinuda u grupi, na štetu jednog muškarca iz Požarevca.

Foto: Screenshot

Pritvor je produžen da ne bi uticali na svedoke, zbog uznemirenja javnosti i da ne bi ponovili krivično delo, za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do 12 godina zatvora.

Oni se terete da su u periodu od 17. do 22. septembra ove godine nekoliko puta boravili u restoranu sa prenoćištem „Gornjak“, pored istoimenog manastira, koji je u vlasništvu oštećenog. Pokušavali su da ga prinude da im proda lokal za višestruko nižu u odnosu na stvarnu vrednost. Kada je oštećeni to odbio, oni su mu, kako se sumnja, saopštili da ugostiteljski objekat više nije njegov već njihov.

Prilikom saslušanja, S.K. je tvrdio da prinude nije bilo, već da je sa oštećenim samo razgovarao o lokalu, rekavši mu da on vredi 300.000 do 500.000 evra. Ovaj je na to komentarisao da lokal vredi preko milion evra.

Takođe, S.K. je rekao da su druga dvojica, B.S. i M.K, što su oni i potvrdili, samo zbog društva bili sa njim, jer su išli u manastir Tumane, pa su se svi našli u „Gornjaku“ na ručku, tako da su ih mediji bez razloga satanizovali.

Kako smo saznali iz izvora bliskog istrazi, osumnjičeni su sa oštećenim u dva navrata obavljali razgovore o lokalu. Prvi je bio 20. septembra u restoranu „Gornjak“, a drugi 22. septembra u banji Ždrelo. Sumnja se da se ovde radi o uigranom obrascu, da se tokom prinude tu nađu i neki iz policije ili iz kriminalnih krugova, navodno slučajno, a u cilju zastrašivanja oštećenog.

Trojica osumnjičenih posle saslušanja, obavljenog u prisustvu odabranih branilaca koja su im obezbedili advokati iz Beograda, odvedeni su u pritvorsku jedinicu u Požarevcu.

(Tpknews.com/M.Veljković)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker