PROPUSTI U RADU: Suspendovana četvorica komandira Zabele zbog bekstva zarobljenika

Četiri pripadnika Službe za obezbeđenje Kazneno-popravnog zavoda Zabela u Požarevcu suspendovana su zbog sumnje na propuste u radu nakon što su dvojica osuđenika 17. avgusta pobegla iz te ustanove, saznaje portal N1.

Kazneno popravni zavod Zabela

Tu informaciju su za portal N1 potvrdili u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Kako su rekli u Upravi, zbog tog događaja „iznova su preispitane postojeće bezbednosne procedure i rad zaposlenih“, pa je naložen hitan inspekcijski nadzor.

– Budući da su dva osuđenika napustila deo zavoda u blizini radnih pogona koji nisu obezbeđeni posle završetka obuke i povratka osuđenika u matične paviljone, istog tog dana smo podigli nivo bezbednosti i u tom delu zavoda – , naveli su u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Bezbednost drugih osuđenika i zaposlenih zbog tog događaja nijednog trenutka nije bila dovedena u pitanje, rečeno nam je u Upravi.

– Sve okolnosti su krajnje ozbiljno preispitane, kao i svaki aspekt naših dužnosti i obaveza. Briga o životima drugih ljudi nosi najveću moguću odgovornost i žao nam je što je naš posao u javnosti malo vidljiv osim kad je obaveštena o vanrednim događajima ove vrste – , rekli su za portal N1 u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Podsetimo, dvojica osuđenika pobegla su 17. avgusta iz požarevačkog zatvora „Zabela“ tako što su napustila krug zavoda u delu u kome se nalaze radni pogoni, iskoristivši činjenicu da se oni ne obezbeđuju posle završetka obuke i povratka osuđenika u paviljone.

(Tpknews.com/N1)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker