FILMSKA POTRAGA U ŠPANIJI: Požarevljaninu ispao mobilni u more, Interpol ga tražio mesecima

Španska policija pronašla je srpskog državljanina Branimira Mikića (30) iz Požarevca, za kojim se neprekidno tragalo od oktobra prošle godine, nakon što je bez traga nestao u gradiću Porto Kristo na Majorki, preneli su španski mediji.

Foto: Privatna arhiva

Mikićev nestanak prijavio je njegov prijatelj s kojim je stanovao, a u potragu se odmah uključila i njegova rodbina iz Srbije. Pronađen je nakon četiri meseca potrage, a istražiteljima je kazao da je za sve kriv mobilni telefon, koji mu je upao u more!

Španski mediji su preneli da se potraga na početku odvijala otežano jer je utvrđeno da Mikić kod sebe nije imao mobilni telefon pomoću kog je mogao da bude lociran. Jedina informacija koju je policija imala bila je da je Mikić planirao da napusti Porto Kristo, kao i da ga je cimer s kojim je stanovao dopratio na autobusku stanicu, odakle mu se izgubio svaki trag. Lokalna policija kontaktirala je sa španskim, ali i srpskim Interpolom.

Porodica nestalog Požarevljanina ubrzo je dala dozvolu medijima da objave njegovu fotografiju. Međunarodna saradnja je dala rezultate jer je posle samo nekoliko dana policija primila poziv kojim je prijavljeno da je nestali Srbin viđen na periferiji Manakora, susednog grada na Majorki. Policija se odmah uputila na tu adresu i pronašla Mikića u napuštenoj seoskoj kući. Pronađeni Požarevljanin je rekao istražiteljima da je još u oktobru izgubio mobilni telefon jer mu je ispao u more.

(Ultima hora)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker