POSLUŠNI I MUDRO ĆUTLJIVI: Mutavi tužioci u požarevačkom tužilaštvu su najbolji kadar

Državno veće tužilaca oglasilo je izbor javnih tužilaca, između ostalog i za izbor glavnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Požarevcu. U tom smislu uveliko je počela politička borba za glavnog tužioca.

Više javno tužilaštvo u Požarevcu

Sadašnji tužilac Snežana Dubajić ima sjajnu karijeru – od zapisničarke do tužiteljke, bila je vanredni student Pravnog fakulteta u Nišu, isturenog odeljenja u Smederevu. Ona i njen veliki prijatelj Zlatan Milisavljević su zajedno studirali isti fakultet krajem 90 – ih i početkom 2000 – ih godina, sedeli su zajedno u klupi, bili su vredni studenti i jedno drugome pomagali. Zlatanova ćerka je zaposlena kod gospođe Dubajić.

Inače, Snežana Dubajić je SNS kadar, poslušna, mudro ćuti i ne talasa, odnosno ne meša se mnogo u svoj posao, da bi je ponovo izabrali za glavnog tužioca, jer je to oprobani obrazac napredovanja, a govori se u određenim krugovima da ima ambicije da napreduje, to jest da zameni Dragana Rupara, glavnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu.

Njen dosadašnji rad karakteriše neefikasnost u reševanju predmeta, pa je tako slučajno ili namerno zatrpana velikim brojem predmeta.

Koga će izabrati za glavnog tužioca isključivo zavisi od političara koji biraju nosioce pravosudne funkcije, utiču i kontrolišu pravosuđe oduvek. Zato tužilaštvo i sud ne smeju da procesuiraju nosioce političkih funkcija, direktore javnih preduzeća, gradonačelnike, sekretare i ostale funkcionere.

Vladanka Pantić zamenik tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu je takođe SNS kadar, i koja je može se reći blagonaklona prema svojim kućnim prijateljima Dejanu Saviću nekadašnjem direktoru Elektromorave Požarevac i Saši Valjareviću nekadašnjem direktoru JKP Komunalne službe.

Naime, baš je njoj slučajno pripao predmet Dejana Savića koji je udario čoveka na pešačkom prelazu i nakon toga oslobođen. I predmet RK „Mladi Radnik” kada je Saša Valjarević bio predsednik kluba, gde su osuđeni njegovi najbliži saradnici na uslovne kazne, a Valjarević je izgleda bio tada samo prisutan građanin u rukometnom klubu. Njen suprug advokat Novica Pantić je do skora bio pravni zastupnik u JKP Vodovod i kanalizacija, koji je pre pet meseca bio akter saobraćajne nezgode u ulici Čede Vasovića u Požarevcu.

Očigledan primer da je pravosuđe korumpirano je slučaj Gorana Janićijevića neformalnog vlasnika „Vila Jelena 012″ koga je po nekim pravilima trebalo da radi Tužilaštvo za organizovani kriminal, a oni su sve njegove predmete gurnuli u Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu, što predstavlja jedan apsurd ovog sistema, jer on zapravo uživa zaštitu ove vlasti zato što je povezan sa Zvonkom Veselinovićem.

Ipak, treba napomenuti da Dragan Rupar tužilac u Višem javnom tužilaštvu Požarevac, i Slobodan Kovačević zamenik tužioca u Višem javnom tužilaštvu, znaju svoj posao, stručni su i moralni, ne plaše se predmeta i imaju petlju da rade ozbiljne stvari, ali takvih u Srbiji ima sve manje.

Shodno trenutnoj korupciji u pravosuđu, u istraživanju koje je uradio Demostat, od 26. do 31. jula, i gde je učestvovalo 1.200 ispitanika u okviru šire analize poverenja u institucije, čak 53 odsto građana nema poverenje u sudstvo, 26 odsto niti veruje, niti ne veruje, a šest odsto nema stav, dok 15 odsto ispitanika potpuno veruje toj grani vlasti.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Kad smenimo SNS sa vlasti svi tužioci će biti procesuirani zato što su okretali glavu na očigledan politički kriminal u celom regionu. Narod ih plaća a oni rade protiv naroda. Sram ih bilo, svaka čast pojedincima

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker