NE DAJU MU DA SE VRATI U EPS: Edvard Šuster, radnik iz Kostolca peti dan štrajkuje glađu (VIDEO)

Edvard Šuster, radnik firme Prim Kostolac, četvrti dan štrajkuje glađu, jer mu nadležni ne omogućavaju da se vrati u EPS, s obzirom na to da su ga pre nekoliko godina iz tog preduzeća prebacili u drugo, iako on to nije želeo.

Foto: TPKNEWS

„Bio sam radnik EPS-a u Kostolcu TEKO A od 2000. godine, da bi me 2005. godine izbacili iz preduzeća zbog viška radnika. Isto to su uradili i sa 50 mojih kolega. U istom tom periodu je izbačeno šest kostolačkih preduzeća koja su bila u sastavu EPS-a. Sve te godine sam nastavio da radim na istom radnom mestu, ali sa rešenjem druge firme Prim Kostolac, koja ima skoro 50 odsto manju platu nego radnici EPS-a. Pokušavam 18 godina da se vratim u EPS, ali mi nadležni govore da na to nemam pravo, zato što sam radnik izdvojenog preduzeća gde su me prebacili kao višak radne snage – , kaže Edvard Šuster, radnik firme Prim Kostolac.

Dodaje i da godinama ispunjava sve radne obaveze koje se od njega traže i da nema propusta u radu.

– Sve ove godine obučavam mlade koji dolaze u moju službu da bi oni posle godinu ili dve prešli u EPS, a ja kao radnik Prima nemam pravo na to. To je kršenje Ustava Srbije i Zakona o radu. Zato sam se odlučio da štrajkujem glađu, jer nadležni ne odgovaraju na moje zahteve. Više puta sam pokušao da se vratim u EPS iz preduzeća u koje su me oni prebacili, iako to nisam želeo, ali sam nailazio na zatvorena vrata. Peti dan štrajkujem glađu i neću da odustanem od svog zahteva, iako sam lošeg zdravstvenog stanja. Iamo sam tri operacije na srcu, problem sa štitnom žlezdom i svestan sam da ovim potezom narušavam svoje zdravlje, ali ne želim da kao radnik budem oštećen za ono što mi kao radniku po Zakonu pripada. Nadležni su me pozvali na sastanak, ali ništa nije dogovreno, jer kažu da ne može da se obavi prelazak iz izdvojenih preduzeća u EPS, dok ostale firme, kao što je recimo Pro Tent, to omogućavaju radnicima. Neka mi neko objasni kako za jedne radnike to može, a za druge ne – , navodi Šuster.

(Tpknews.com)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker