UMESTO VENČANJA, OPELO: Otac, majka i sin poginuli u teškoj saobraćajnoj nesreći kod sela Salaš (FOTO)

Zoran Angelov (55), njegova supruga Dragica (47) i sin Igor (25) poginuli su preksinoć u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila na mostu, nedaleko od zaječarskog sela Salaš

Da tragedija bude veća, oni su kobnog dana pošli u negotinsko selo Vidrovac, kako bi ćerku Ivanu i zeta Nenada, koji su trebali da se uskoro venčaju, dovezu u svoju kuću u zaječarskom selu Grljan, kako bi svi zajedno proslavili Srpsku novu godinu.

Smrskani “opel kadet”

Još uvek se ne zna ko je vozio “opel kadet”, star skoro 30 godina, u kome je stradala porodica Angelov. Ono što je poznato, jer se policija još uvek ne oglašava, je da se ‘’opel’’ sudario sa vozilom brze pošte, a da se, nakon čeonog sudara, u ‘’kadet’’ otpozadi zakucao još jedan kombi i potpuno smrskao putničko vozilo.

Vozilo brze pošte

Od zadobijenih povreda, otac i sin su poginuli na licu mesta, dok je majka Dragica povredama podlegla u Zdravstvenom centru u Zaječaru. Nesreća se desila u subotu oko 14 časova, a saopštenjem, u najmanju ruku čudnim, tada se oglasio samo AMSS koji je javnost obavestio da se ‘’zbog nezgode na putu Negotin-Zaječar, saobraćaj obavlja otežano’’, dok se policija nije oglasila nijednom rečju.

– Majka me je pozvala u subotu oko 13 časova – plače ćerka Ivana. – Kazala mi je da sipaju gorivo na pumpi i da će uskoro stići u Vidrovac. Međutim, prošlo je gotovo sat vremena, a njih nije bilo. Počela sam da ih redom zovem, ali niko nije odgovarao na telefonske pozive.

Ivana i Nenad sa forografijom njenih roditelja

Oko 17 časova, Ivanu je pozvala komšinica i rekla joj da joj je familija u bolnici i posavetovala da popije nešto za smirenje.

– Odmah sam seo u auto i sa suprugom krenuo ka Zaječaru – u neverici je Ivanin budući suprug Nenad. – Kada smo stigli do mosta kod Salaša, primetio sam policijske patrole. Izašao sam iz auta, predstavio se policajcima i pitao ih šta se dešava.

Od odgovora koji je dobio od jednog policajca, Nenad, kaže, umalo nije izgubio svest.

Nastradali Dragica i Zoran Angelov

– Bez uvijanja mi je taj policajac kazao da se desilo ono najgore i “posavetovao’” me da krenem sporije ka Zaječaru, jer su upravo bili završili uviđaj, pa su se bojali da na putu na sustuignem kamion na kome je bio utovaren smrskani auto Ivaninih roditelja – hvata se Nenad za glavu.

Ivana i Nenad su, potom, otišli u zaječarsku bolnicu i od lekara tražili da im kažu šta se desilo.

– Jedan lekar nas je zamolio da sednemo, nakon čega nas je zamolio da primimo po inekciju za smirenje – u šoku je Ivana. – Tek kada smo spristali i kada je lek počeo da deluje, rekli su nam da su mi otac, majka i brat poginuli –.

Nastradali Igor Angelov

Ivana i Nenad su odmah otišli do Grljana i, kako red nalaže, uprkos šoku, počeli pripreme za sahranu.

– Pozvali smo rodbinu da nam pomogne, a onda sam pozvala ujaka Dragana Ilijeva, brata moje majke, i zamolila ga da sa bakom i dekom odmah dođe u Grljan – dodaje Ivana. – Rodbina se ubrzo skupila, i sada se pripremamo za sahranu. Umesto venčanja, mi pravimo opelo.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker