NADLEŽNI ZNAJU, A ĆUTE: Lokalni golubački šerif, razradio do perfekcije privredni kriminal!

Dok nas državni mediji i tabloidi neprestano bombarduju vestima da su Velja i Marko prestupnici, lokalni solisti rade radnju.

Predsednik opštine Golubac Nebojša Mijović

Lokalni lider u devastiranoj, jednoj od 40. najnerazvijenih opština u Srbiji, opštini Golubac, razradio je do perfekcije privredni kriminal. Na krilima vladajuće stranke odvija se savršena pljačka naroda u ovoj Podunavskoj opštini.

Naime, lokalni šerif, gospodar male lokalne zajednice poseduje privatnu ordinaciju, za pružanje usluga iz oblasti interne medicine. Ova ordinacija je registrovana na ime penzionisanog doktora opšte bolnice. Što znači da je na ovaj način iskorišćena rupa u zakonu, kako bi se pravi vlasnik pomenute sakrio od očiju zakona i nadležnih državnih institucija.

Korak drugi, gospodar ove male zajednice je ujedno uredno prijavljen kao predsednik opštine, i po ovoj osnovi ostvaruje pravo na dohodak (platu) sa svim doprinosima. Problem ovoga do sada pomenutog leži u činjenici da ovaj gospodar u isto vreme radi fiktivno na dva radna mesta. Što je složićete se nemoguće, ma koliko on želeo sebe da predstavi kao uspešnog i naprednog.

Zašto nadležni organi ćute i zanemaruju ovaj vid privrednog kriminala?

Na ovaj način šteta koja je naneta državi Srbiji je više milionska. Gospodin radi na crno u privatnoj lekarskoj ordinaciji. Platu prima na belo u lokalnoj samoupravi i zakida javno od građana i države.

Predmet ovog našeg današnjeg pisanja nije novčana dobit u privatnoj praksi a mogla bi da bude. Koliko se pacijenata dnevno opsluži u ovoj ordinaciji a koliko se prikaže? Koliko se pacijenata izordinira i opsluži putem kućnih poseta? Kakva je evidencija po tom pitanju? Koliko se prihoda ostvari preko službe kućne nege, lokalnog Doma zdravlja? Javna je tajna da postoje sveske u Domu zdravlja sa njegovim i njihovim pacijentima. Dobro je poznato i ko je šef ove službe i ko pokriva ovakav kriminal. Neretko puta vrši se verbalni pritisak na pacijente, da zbog kvara u laboratoriji Doma zdravlja, pacijenti odu do privatne ordinacije i tamo završe svoj posao, i te i takve analize se posle putem autobuske linije dalje šalju na obradu. Nije ni čudo posle svega, odakle tolika imovinska karta.

Zašto nadležni ćute? Zašto se prijave kriju i čuvaju daleko od očiju javnosti? Znamo da su dežurni krivci za sve Velja i Marko, a ovakvi likovi kao jahači apokalipse sebe predstavljaju kao velike radnike. Borce za pravdu i zakon.

Sve dok na zborovima građana po selima gospodar uči građane kako da sakupe novac, plate asfalt i izbegnu porez prema državi. Onda namešteni tenderi. Izgrađeni mostovi protivno zakonu i ostalo nisu ni čudo.

Dokle više i gde je kraj ovim i ovakvim prestupnicima!?

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Nadležni su takodje lopovi pa se ispomažu. Golupčani gola g… a sve to aminuju. Za njih je Mijović oličenje poštenja jer je zaboga doktor.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker