OSMI DAN: Nastavljeni protesti širom Srbije! (VIDEO)

Osmi dan zaredom demonstranti nezadovoljni rezultatom predsedničkih izbora protestovali su na centralnim beogradskim ulicama. Protesti održani i u drugim gradovima u Srbiji.

Foto: Uroš Arsić

Okupljanje demonstranata je počelo ispred Narodne skupštine, a zatim je kolona krenula ka Trgu republike, zaustavivši se ispred sedišta Informera. Protestna šetnja je nastavljena Makedonskom ulicom, a demonstranti su se zaustavili i kod zgrade Politike i Radio Beograda.

Kada su došli do zgrade RTS-a u Takovskoj 10, učesnici protesta su zapalili baklje i skandirali “Ostavke, ostavke”. Nakon toga su nastavili da se kreću ka Vladi Srbije, a zatim i do sedišta RIK-a u Ulici kralja Milana.

Demonstranti, uglavnom mladi, uzvikivali su parole protiv Aleksandra Vučića i nosili transparente: “Hej RIK, kolika je izlaznost na Centralnom groblju?”, “U novom broju Zabavnika: Pomozi Vučku da stavi listiće u kutiju bez savijanja”, “Radnici na crno, uz vas smo”, “Političari su paraziti”, “Političari nas psihički zlostavljaju”, “Informer vas laže! Niko ko je učestvovao na izborima nije naš”, “Pink mi uzeo majku”.

Učesnici protesta nosili su transparente: “Narod gladuje, elita se raduje, “Protiv terora vlasti”, “Vučiću Šrederu”, “Dole diktatura”, “I vazduh ste privatizovali”.

“Radi dece, unuka, vas mladih sam ovde, da ne bude kao što je nama bilo”, rekla je jedna od učesnica protesta.

Protesti su održani i u drugim gradovima u Srbiji – Novom Sadu, Zrenjaninu, Kragujevcu, Kraljevu, Čačku…

Zahtevi protesta “Protiv diktature”

U sinoćnom objavljenom saopštenju protesta “Protiv diktature” izneti su zahtevi kojima se traže: Ukidanje diktature i kompletna smena političke elite na čelu sa Aleksandrom Vučićem, fer i slobodni izbori, sloboda medija (smena odgovornih urednika RTS-a i RTV-a i oštro sankcionisanje urednika svih medija koji krše medijske zakone i Kodeks novinara Srbije), zatim departizacija i decentralizacija.

Takođe se traži i promena prioriteta ekonomske i socijalne politike, zaštita prava i poboljšanje statusa svih radnika, zaštita životnog standarda stanovništva i u potpunosti javno finansirano i svima dostupno obrazovanje i zdravstvo.

Saopštenje “ljudi okupljenih u protestnim povorkama bez vođa širom Srbije” večeras je prosleđeno medijima.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker