USKORO U NOVOM RUHU: Obnova prostora ispred nekadašnje kafane „Čikoš“

Prostor ispred nekadašnje kafane „Čikoš“ u centru Požarevca, uskoro će dobiti sasvim novi izgled, jer je u toku postupak za izbor izvođača radova.

Budući izgled prostora „Čikoš“

Rekonstrukcija celog prostora, koji se nalazi između ulica Takovske i Veljka Dugoševića, radiće se prema urbanističkom projektu odobrenom u julu prošle godine.

U postupku javne nabavke, jedini ponuđač za izradu urbanističkog projekta bila je beogradska firma BMD BAU, koja je povereni posao uradila za dva miliona dinara.

Radovi će obuhvatiti postavljanje uzdignutog platoa površine 22 kvadrata, dečjeg zabavnog parka, fontane, staza koje će osvetljavati fenjeri, šahovskih stolova i javnog toaleta.

Prema projektu, ukloniće se postojeća živa ograda i stara stabla, umesto kojih će se zasaditi nova, kao i zimzeleno i listopadno žbunje. Bista našeg čuvenog atomskog fizičara Pavla Savića, koji je u Požarevcu pohađao gimnaziju, ostaće na ovoj lokaciji, samo će biti restaurirana i premeštena u drugi deo kompleksa.

Procenjena vrednost javne nabavke za izvođenje radova na rekonstrukciji „Čikoša“ iznosi 39.926.167 dinara, bez uračunatog PDV-a.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker