DOBACIVAO JE SUPRUZI: Krepoljincu, tri godine i tri meseca zatvora za pokušaj ubistva sekirom

Viši sud u Požarevcu osudio je pravosnažno Stanišu Lukića (50) iz Krepoljina kod Žagubice na tri godine i tri meseca zatvora, zbog pokušaja ubistva Miroslava Ivanovića, takođe iz Krepoljina.

Foto: Ilustracija

Ova presuda doneta je na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koji je optuženi sklopio sa Višim javnim tužilaštvom. Predlog tužilaštva o visini kazne Viši sud je usvojio i doneo presudu za delo za koje je zakonom zaprećena kazna od 2 do 15 godina zatvora. Po dobijanju pisanog otpravka presude, osuđeni će biti upućen na izdržavanje kazne u neku od kaznenih ustanova zatvorenog tipa.

Ovo krivično delo optuženi je izvršio 29. avgusta ove godine, oko 23 časa, ispred kafića „As“ u Krepoljinu. Posle kraće svađe, koja je izbila kada je Ivanović dobacivao supruzi optuženog, ovaj je uzeo sekiru i udario ga njome po glavi, telu i desnoj ruci, nanevši mu teške povrede, ali ne opasne po život.

Optuženi je istog dana uhapšen i 30. avgusta određen mu je pritvor, koji je trajao do donošenja presude, 21. novembra, i to vreme biće mu uračunato u kaznu.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker