NEDINIĆ SE POVLAČI IZ POLITIKE?! Ponosan na ono što će ostaviti budućim generacijama u Petrovcu na Mlavi

Nakon ostavke na mestu predsednika opštine Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić se u potpunosti povlači iz politike?

Duško Nedinić/Foto: Screenshot/Facebook

Duško Nedinić iz politike se povlači zbog istrage za korupciju, koja se protiv njega vodi.

– Zbog odbrane od optužbi, podmetanja i procesa moja strast za politikom se smanjila – , poverio se Nedinić Miletu Sovi.

Sa druge strane Nedinić se pohvalio da su za vreme njegove vladavine u Petrovcu na Mlavi od 2016. godine sagrađena čak četiri mosta – tri u samom gradu i jedan u naselju Kamenovo.

Poslednji od njih koji je nedavno otvoren za saobraćaj nakon opsežnih radova, bio je most kod petrovačkih solitera. Stari most, koji je deo regionalnog puta, sagradila vojska pre pola veka, a rok trajanja istekao mu je još pre 25 godina. Pošto je bio u ruiniranom stanju, srušen je i na njegovo mesto podignut je novi, u vrednosti od 155 miliona dinara.

– Sa rekonstrukcijom mosta kod solitera, završen je jedan infrastrukturni ciklus, a to znači da smo učinili veliku stvar i ostavili budućim generacijama stabilne i bezbedne glavne putne saobraćajnice, koje nikome više neće biti teret, već samo pogon za dalji razvoj – istakao je Duško Nedinić.

Pre mosta kod solitera, 2019. godine, kompletno je obnovljen i proširen glavni most, u blizini bolnice, koji je u saobraćaj pušten još 1939, kao prvi armirano-betonski most u istočnoj Srbiji.

U aprilu 2021. godine obnovljen je i petrovački pešački most preko Mlave, koji je izgrađen osamdesetih godina prošlog veka, pored samog gradskog parka. On je proširen na 4,3 metra, čime je omogućen nesmetan prolaz i pešaka i biciklista. Postavljena je i nova rasveta, kao i rampa za lica sa invaliditetom. Most u naselju Kamenovo, sagrađen 2012. godine, dve godine kasnije u potpunosti je oštećen tokom velikih, majskih poplava. On je 2016. godine kompletno obnovljen, uz ulaganje oko 50 miliona dinara.

SAMO ZA PEŠAKE

Obnova pešačkog mosta kod gradskog parka bila je deo šireg projekta „Izgradnja putne infrastrukture ka zimskom centru Beljanica, manastiru Manasija i banji Ždrelo na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi“, čija je ukupna vrednost iznosila 54 miliona dinara.

KAMENOVO

Novi most u Kamenovu, dužine 35, a širine sedam metara, svečano je otvoren u junu 2012. godine, povodom proslave Dana opštine Petrovac na Mlavi, ali ga je bujica odnela 2014. godine. On je veoma je važan za saobraćaj između Požarevca i Žabara, ali i za same meštane, jer ih povezuje sa susednim Drobežom.

(Mile Sova)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker