NAUŠTRB GRAĐANA: Kučevački čelnici poklonili preduzeću “Kastrum” iz Petrovca 1000 m² asfalta!

Opštinsko veće opštine Kučevo na svojoj 12. sednici jednoglasno je usvojilo zahtev Trgovinskog preduzeća “Kastrum” d.o.o. Petovac na Mlavi i donelo odluku da se ovom preduzeću pokloni 1000 m² asfalta i asfaltira plato ispred njihovog privatnog budućeg trgovinskog objekta o trošku svih građana opštine Kučevo.

Foto: I.M.S.

Odluka Opštinskog veća opštine Kučevo, doneta je 29. marta ove godine, mada su radovi na pripremi terena za asfaltiranje počeli mnogo ranije, očigledno je dil o besplatnom asfaltiranju sklopljen pre donošenja zvanične odluke?

Niko nije ni sumnjao da će se vlasnik Proizvodno-prometnog i uslužnog preduzeća “Kastrum” d.o.o iz Petrovca na Mlavi zadovoljiti samo poklonjenim građevinskim zemljištem na lokaciji bivšeg “Buvljaka” u Kučevu već njegovi prohtevi i dalje rastu.

Na osnovu dodeljenih subvencija opštine ovom preduzeću neko će pomisliti da “Kastrum d.o.o. otvara proizvodni pogon sa minimalno 100 zaposlenih radnika a ne trgovinu u kojoj će se u nekoliko etapa zaposliti 15 trgovaca, koji će raditi u dve smene za bedni minimalac i dva slobodna dana u mesecu.

Buvljak/Foto: I.M.S.

Posle poklanjanja dela pijace preduzeću “Kastrum” na drugoj strani sasvim druga slika, kao da postoje građani prvog i drugog reda, suženi prostor “Buvljaka” nema vodu, struju ni adekvatan higijenski sanitarni čvor. U kišnim danima gotovo da deo robe bukvalno pliva u vodi i blatu, jer zbog nedostatka tezgi, prodavci svoju robu izlažu na zemlji.

Kupci se do prodavaca probijaju kroz kaljugu ne bi li kupili željeni proizvod, dok opet trgovci satima stoje u blatu i vodi kako bi zaradili za hleb.

Ovakvim neodgovornim ponašanjem opštinska vlast će samo oterati i ono malo prodavaca koji dolaze subotom na kučevačkoj pijaci jer prodavci nisu u stanju da plate ionako već previsoku cenu zakupa.

Buvljak/Foto: I.M.S.

Po svemu sudeći, zanemarivanjem buvljaka opštinska vlast priprema građane da kupuju u budućem trgovinskom marketu umesto da kupuju direktno od proizvođača. Većina sadašnjih kupaca tvrdi da nema šanse da će to uspeti, oni koji žele da kupe robu na pijaci pronaći će način kako da do nje dođu pa makar je kupili i na pijacama susednih opština.

Popularni kučevački „buvljak”, je godinama glavno mesto na kojem se kučevljani, ali i njihovi gosti iz drugih opština iz okruženja, oblače i snabdevaju kućnim potrepštinama i dalje važi pravilo da se na ovom mestu može naći sve – „od igle do lokomotive”.

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

20 Komentari

  1. Izgleda da je Perišićev dug više mililionski prema Kastrumu i da parcela koju je Opštinska vlast poklonila Kastrumu nije bila dovoljna da se pokrije dug brata Milogorca vec samo da se izgradi objekt pa je opštinska,partija,mafija i bratija donela novu odluku da se ostali deo duga brata Perišića prema Kastrumu pokrije sa 1000m2 asfalta.

  2. Treba napraviti trotoare, tezge sa nadstrešicom, kulturan WC, sprovesti vodu urediti pijacu da liči na nešto. Mnogi odlaze na pijaci da vide nekog i da budu viđeni. To je tradicija.

  3. Сад је на реду да Каструм поднесе захтев да му општина плаћа и раднике

  4. Dzabe prave taj kastrum kad nema ko da pazari kod njih. Bio sam u njihovu veliku prodavnicu u petrovac i nema nista specijalno bolji da su otvorili lidl

  5. За пут за Раденку их не интересује за то нема пара а за Каструм има. Ко да ће да гласа за власт Каструм а не народ

  6. Spisak radnika za rad u Vivi pravi opstina. Ko nije politicki podoban ne moze da se zaposli kod njih. Cista politicka firma

  7. Džabe im sve kad narod ode iz Kučeva. Za koga grade market i ko će da kupuje u njemu kad mi nemamo para ni za ove prodavnice koje već postoje?

  8. Ja sam hteo da uzmem subvencije sa biroa da otvorim parfimeriju i nisu mi dali jer ne subvencionišu trgovine. Umesto da otvore neku proizvodnju oni otvaraju trgovinu a sa čim da pazarimo kad nemamo platu

  9. Vlasnik Kastruma je ugledni gradjanin i nemojte tako, cak dva puta je bio u zatvoru a nosio je i nanogicu. Tamo se i upoznao sa njegovim drugom Acom Karatistom policijskom pevacicom

    1. Uroše,sve je to istina.U zatvoru su se upoznali ali su Milogorca Perišića pre pustili jer odma sve priznao i “otpevao”pa su ga prozvali policijska pevačica dok je Perišićev “brat”vlasnik Kastruma dva puta hapšen i osudjivan.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker