SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA: Nacionalni savet Vlaha finansira izdavanje lektire (VIDEO)

Nacionalni savet Vlaha održao je sednicu Izvršnog odbora u Negotinu kojom je predsedavao Radiša Dragojević, predsednik Izvršnog odbora.

Foto: Promo

Sednica je održana u skladu sa epidemiološkim merama i na samom početku sve članove je pozdravio predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković istakavši dobru saradnju Negotina i NSVS.

Član IO NSVS Đorđe Raducić je istakao da mu je posebno drago da se sednica održava u Negotinu.

Posebne teme ove sednice su vezane za obrazovanje. Donete su odluke u vezi lektire vezane za Vlaški govor sa elementima nacionalne kulture kao i druge odluke vezane za informisanje i obrazovanje.

– U sferi obrazovanja smo doneli nekoliko odluka na ranijim sednicama koje sada operativno izvršavamo, a to je izdavanje lektire koja će se koristiti kao nastavni sadržaj za decu koja pohađaju predmet “Vlaški govor sa elementima nacionalne kulture”. Prvi put Nacionalni savet Vlaha finansira izdavanje lektire. Takođe, zajedno sa opštinama koje sarađuju sa NSV finanansiraćemo po jedan paket koji će koristiti svi učenici koji pohađaju ovaj predmet – , rekao je Novica Janošević, predsednik Nacionalnog saveta Vlaha.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Vi ste nakaradna organizacija, kao pojedinci ste izdajnici, prodane duše i podguzne muve Vučićeve. Ovaj sa roze kosuljom bi trebao biti među svojim Ciganima, a ne da Vlahe obrazuje.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker