NEDINIĆ DEMANTUJE: U opštini Petrovac na Mlavi neće se formirati kamp za migrante

Naša pisanja da će se u Petrovcu na Mlavi formirati kamp za migrante uzrujale su građane, a kako tvrdi predsednik ove opštine, Duško Nedinić, to su lažne informacije.

Predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić

Zbog sve učestalijih neistina koje, kako tvrdi prvi čovek opštine Petrovac na Mlavi, koje navodno pokušava da plasira naš portal i opozicioni političari, on je osetio, kako kaže, potrebu da se obrati građanima i stavi tačku na priču o dolasku migranata u opštinu Petrovac.

“Apsolutno je netačna informacija da će se u našoj opštini formirati kamp za migrante. Ni u jednom trenutku nije bilo govora o tome, niti će se to dogoditi dok sam ja predsednik opštine. Takođe je netačna informacija da je ministar Zoran Đorđević dolazio kako bi se dogovarali o pretvaranju kasarne u migrantski kamp. Molim sve sugrađane da ne nasedaju na lažne informacije, čija je jedina svrha širenje laži, neistina, zabune i straha.
Istina je da je bilo govora o dolasku migranata u nekim susednim gradovima i opštinama. Petrovac na Mlavi nije među njima. Istina je, da je ministar Đorđević dolazio i obišao objekat nekadašnje kasarne i da smo tom prilikom razgovarali o povratku kasarne u vlasništvo naše opštine i dovođenju investitora. Istina je i da je to dugotrajan i težak proces, ali proces koji nameravamo da ostvarimo i od koga ne odustajemo. Dakle, još jednom ponavljam i decidirano tvrdim, u opštini Petrovac na Mlavi neće biti otvaranja migrantskog kampa”, tvrdi Nedinić.

Nedinić kaže da je on uvek otvoren i iskren bio i kada je reč o dobrim i kada je reč o lošim stvarima.

“Nemojte ni jednog trenutka da pomislite da bih tako važnu stvar želeo ili čak uspeo da sakrijem od javnosti. I ja sam, kao i vi građanin ove opštine, zato i ulažem mnogo snage i truda da ovu opštinu oporavim. A verujte, bilo je teških momenata. Bilo da je reč o izgradnji mini hidroelektrana u našoj opštini, ili izgradnji asfaltne baze u širem centru grada, nisam dozvolio da lični interesi budu iznad interesa mog grada i mojih sugrađana, a verujte da je pritisaka bilo. Niti sam dozvolio, niti ću. Nije mi problem da kažem, da još uvek imamo nerešen problem sa farmom na ulasku u Petrovac, ali isto tako ne odustajem od rešavanja tog problema. Nije mi problem ni da kažem, da Petrovcu treba investitor i nova radna mesta. Ali ne zaboravite, da smo i sa jednim investitorom napravili dobar posao. 50 radnih mesta u Eko step peletu, znači sigurnost za 50 porodica, znači 50 zadovoljnih radnika i odličnih uslova rada”, kaže Nedinić.

On je uputio molbu sugrađanima da ne nasedaju na lažne informacije koje kruže društvenim mrežama, jer je kako kaže, priča o formiranju migrantskog kampa, jedna najobičnija, prljava politička propaganda.

“Ta kampanja, ako se može tako i nazvati, ima za cilj da netačnim informacijama i prevarom iskoristi građane za političke poene. To je jedina istina. Kako drugačije objasniti činjenicu da koristeći i šireći laži, svesno obmanjuju svoje sugrađane. Za koga se onda bore, ako umesto programa nude laži u samom startu. Da li je to normalno i dali se tako postupa sa svojim sugrađanima. Predizborna utakmica služi za pokazivanje programa i rešenja u zajednici. Ja to, kod svojih političkih protivnika nisam ni čuo ni video. Jedino što sam video je zadiranje u privatne i lične stvari i širenje laži koje su stvorile porodične probleme mnogima. Rešenja i predloge nisam video. Nemojte nasedati na to, jer se sutradan i sami možete naći u takvoj situaciji”, poručuje Nedinić.

Nedinić kao jedino objašnjenje za ovakvo ponašanje političkih takmičara, smatra da je njihov nedostatak ideje i sposobnosti da na jedan ozbiljan način, pristupe izborima i vođenju opštine.

“Opštinom se rukovodi ozbiljnim i posvećenim radom. Ja sam bar tako ubeđen i trudio sam se da tako radim. O meni i mom radu, dovoljno govore novi putevi, rekonstruisani mostovi, škole, ambulante. .. O ozbiljnom pristupu vođenju opštine govori nov Plan razvoja, na kome se mesecima radilo u saradnji sa mnogim građanima, kako bi se što bolje i preciznije locirali problemi i utvrdile mere za njihovo rešavanje. Slobodno vreme, koga je bilo jako malo, nisam provodio na društvenim mrežama, blateći svoje protivnike i smišljajući laži, već sam ih uvek pozivao da zajedno radimo na razvoju opštine”, kaže Nedinić.

On je uputio molbu svojim sugrađanima da ne dozvole da se sa njima bilo ko igra, da pravi sprdnju od izbora i politike, jer kako tvrdi predsednik to sve dovodi u opasnost da sutradan svi živimo i proživljavamo tragikomediju.

“Ovo nije vreme za skečeve i parodije, vreme je za ozbiljne ljude i ozbiljan rad. Ja vas zato, sve pozivam, da zajedno nastavimo putem razvoja koji smo započeli pre četiri godine i da u nedelju 21. juna glasate za listu broj 1 „Aleksandar Vučić-za našu decu“ na parlamentarnim i lokalnim izborima”, poručuje svojim sugrađanima Nedinić.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Је л’ само ја приметих да овај ни једном речју не помену 19 мигрантских породица које ће уселити у СТАНОВЕ у Великом Лаолу, у жарчеву зграду у центру села, не у петровачку касарну?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker