UHAPŠEN VOZAČ “MEČKE KARAVANA”: Krenuo u rikverc i zgazio petogodišnje dete u Požarevcu

Stefan Marjanović (24), sa prebivalištem u Austriji, uhapšen je 11. aprila uveče, zbog sumnje da je svojim „mercedes karavanom“ izazvao tešku nesreću u kojoj je poginuo petogodišnji Aleksandar Bačalanović iz Kostolca.

Foto: M.V.

Nesreća se dogodila oko 18 časova, kada je osumnjičeni došao sa svojom devojkom u Ljubičevsku ulicu, kako bi bio gost na proslavi dečakovog ujaka, jer je ovaj, pod šatorom, drugi dan proslavljao punoletstvo.

U jednom trenutku, vozač je krenuo u rikverc kako bi preparkirao auto, ali je tada udario u dečaka, koji je bio na ulici i koga niko nije primetio. Dete je ubrzo preveženo u Opštu bolnicu, ali je preminulo, zbog teških povreda, opasnih po 
život.

Na lice mesta stigla je policija koja je uhapsila vozača i odredila mu zadržavanje od 48 časova, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Prema pričama komšija, petogodišnjak je sa svojim roditeljima bio na proslavi kod svog ujaka, ali je neopaženo izašao na ulicu i nastradao pod točkovima auta. Na licu mesta mogla se videti velika lokva krvi, koja je bila ograđena policijskim trakama.

Uhapšenom vozaču, koji u vreme nesreće nije bio pod dejstvom alkohola, predstoji saslušanje kod osnovnog tužioca koje je zakazano za utorak, a zakonska kazna koja mu preti iznosi od jedne do osam godina zatvora.

PRETNJE

Neki od novinara pokušali su da, od članova dečakove familije, telefonski saznaju kad će biti njegova sahrana. Ujak mladića koji je slavio punoletstvo poručio je nvinarima da se još ne zna datum sahrane, ali da novinari slučajno ne dolaze na sahranu, jer će, kako je rekao, „biti polomljeni“ od starne njega I njegovih I da će naglavačke biti izbačeni sa groblja. I baba stradalog dečaka upućivala je pretnje novinarima dok su se raspitivali o detaljima nesreće.

PREKRŠILI EPIDEMIOLOŠKE MERE

Inače, proslava punoletstva ujaka stradalog dečaka, bila je organizovana uprkos zabrani okupljanja u okviru propisanih epidemioloških mera. Proslava je trajala dva dana u šatoru koji je bio postavljen u dvorištu, gde je bilo stotinka gostiju. Počela je u subotu a prekinula se u nedelju u 18 sati, nakon što se desila tragedija u kojoj je život izgubilo petogodišnje dete.

(Tpknews.com/M.V.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker