PRODAJA VOJNE ZGRADE: Klub Vojske u Požarevcu 1,2 miliona evra

Klub Vojske Srbije u centru Požarevca republička Direkcija za imovinu ponovo je stavila na prodaju, ovog puta po ceni od 1,2 miliona evra.

Klub Vojske u Požarevcu

Prethodna prodaja organizovana je u novembru prošle godine, ali je bila neuspešna, pa je cena sada snižena za 250.000 evra. Nova cena dvostruko je niža od one iz 2011. godine, kada se za spratnu zgradu tražilo 2,4 miliona evra. Iako je bio zainteresovan za kupovinu, grad Požarevac je odustao zbog previsoke cene.

Ovaj objekat površine 1.600 kvadrata, koji je Vojsci ustupljen 1955. godine, nalazi se preko puta Gradske uprave, u Ulici stari korzo, u samom centru grada. Nekad su u njemu radile vojna biblioteka i restoran koji je imao i baštu sa muzikom uživo, a u velikoj sali često su se priređivale izložbe. Međutim, zgrada već godinama propada, pa će novi vlasnik morati kompletno da  je obnovi. U ovom objektu, koji je podigao trgovac Milorad Karamarković rodom iz okoline Valjeva, pre Drugog svetskog rata nalazio se poznati i dobro posećeni hotel “Grand”. Grad Požarevac ranije je planirao da na određenoj lokaciji sazida zgradu za stambeno nezbrinuta vojna lica a da, za uzvrat, preuzme Klub Vojske, ali od tog plana nije bilo ništa. Čak i kad bi se našlo para za kupovinu, problem je što su neophodna velika sredstva za rekonstrukciju objekta, za koju je još pre sedam godina procenjeno da bi koštala 600.000 evra. Osim Kluba Vojske, u Požarevcu propada još jedan vojni objekat, a to je kasarna na Sopotu. Nekad je grad planirao da u tom kompleksu budu dečji vrtić i dom za stare, ali se od takvih planova kasnije odustalo.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker