NAPREDNO: Gradski odbornik SNS-a bagerom na komšijski lokal u centru Svilajnca!

Pod izgovorom da od komšijskog lokala ne može da pristupi svom objektu, odbornik SNS-a u Svilajncu Zoran Milošević prošle nedelje angažovao je mehanizaciju i počeo da ruši deo kafića u centru grada.

Vlasnik lokala na kojem je pričinjena šteta od oko pet hiljada evra, kaže da je Milošević namerno sve radio vikendom, kada inspekcija ne radi, a da se policija proglasila nenadležnom da zaustavi bager.

Screenshot

Protiv odbornika naprednjaka, koji su u Svilajncu inače opozicija, sudski postupak je, međutim, pokrenula opština, čija je imovina takođe oštećena.

Januarsko nedeljno jutro u centru Svilajnca počelo je akcijom bagera, koji u pešačkoj zoni ruši deo kafića. Uplašeni radnici lokala pozivaju vlasnika i policiju.

“Tog jutra je bilo strašno. Došli su krampovima i bagerom i rušili su lokal. Ubrzo je došao gazda. Svi smo bili uplašeni. Policija je takođe došla i izvršila uviđaj. Ima dosta svedoka”, kaže Jovana Milenković, konobarica.

Bagerom je, priča nam vlasnik lokala, upravljao sin odbornika i gazde susednog objekta u kome je donedavno bila smeštena Srpska napredna stranka. Kaže, da ništa nije moglo da ga zaustavi.

“Došao sam odmah na lice mesta. Video sam gospodina Zorana Miloševića, sa svoja dva sina, kako krampovima i brusilicom oštećuju ulaz mog lokala. Policija je došla nakon desetak minuta. Pokušali su da zaustave radove, da bi sačinili zapisnik. Kada je otišla policija, on je došao sa bagerom ispred lokala kako bi rušio tendu”, rekao je Dragan Vićentijević, vlasnik oštećenog kafića “Viktor klub”.

Zoran Milošević ne poriče da je učestvovao u akciji rušenja, ali, kako kaže, u pitanju nije bio bager.

“Radilo se o tome da sam da sam deo Viktor kluba, koji se nalazi ispred mog lokala, uklanjao da bi se pristupilo radovima. Osveženju i pripremi lokala za promenu delatnosti. Nije bio bager, nego ulta. Moja. Ona je bila namenjena za šut”, navodi Zoran Milošević, odbornik SNS u SO Svilajnac.

U naletu “ulte” oštećena je i imovina lokalne samouprave, zbog čega je protiv Miloševića podneta krivična prijava.

Screenshot

“Kako rušenje imovine fizičkog lica – tako i rušenje imovine opštine Svilajnac. Radi se o Zoranu Miloševiću, iz Roćevca, odborniku koji je sa izborne liste “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”. Građevinski inspektor je sačinio zapisnik, uradio krivičnu prijavu, i prosledio je nadležnom tužilaštvu, na dalju nadležnost”, rekao je Olivera Stanojević, načelnica opštinske uprave Svilajnac.

Odbornik opozicione Srpske napredne stranke u Svilajncu kaže da je slučaj bespotrebno ispolitizovan. Priznaje, ipak, da mu naprednjaci nisu zamerili zbog jutarnje akcije.

“Kod nadležnih organa predajem dokumentaciju, kako to nalaže zakon. Za uređenje prostora oko lokala i ispred lokala. Ovo nema nikakve veze sa strankom. Ovde se radi o ličnoj sujeti i hiru. Ovo traje desetak godina”, kaže Milošević.

Dragan Vićentijević, vlasnik oštećenog kafića, rekao je da “veruje da će država i nadležni organi, reagovati na adekvatan način”.

U odeljenju za urbanizam i izgradnju Svilajnca, za N1 kažu, da Milošević nije podneo zahtev za izvođenje bilo koje vrste radova.

Rušenje dela lokala u centru Svilajnca videlo je stotinak građana. Oštećeni Vićentijević veruje, ipak, da će ga zaštiti pravna država. Nadoknadu štete potražiće u privatnoj parnici.

(N1)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker