ŠVAJCARSKA: Prvo hapšenje zbog ubistva Izabele

Desio se pomak u istrazi smrti mlade Srpkinje Izabele TodoroviĆ (21) koja je rodom iz Negotina, a sa porodicom živela u mestu Turgau, u švajcarskom kantonu Argau.

Izabelino telo je pre nekoliko dana pronađeno uvijeno u zeleni tepih u jednom jarku pored šumskog puta, kod mesta Cecikon.

Foto: Izabela Todorović Facebook/ Screenshot

Tužilaštvo kantona Turgau saopštilo je kako je policija uhapsila jednog čoveka za koga se sumnja da je bio u kontaktu sa pokojnom Izabelom nespredno pre njenog nestanka. On se sada intenzivno ispituje.

– I do nas je stigla ta vest, ali policija nam još o tome ništa nije javila, tako da ne znamo ko je čovek koji se sada nalazi u pritvoru – kazao nam je u telefonskom razgovoru Ervin Todorović (46), Izabelin otac.

Izveštaj obdukcije još nije obelodanjen, pa se i dalje ne zna kako je, kada i gde umrla nesrećna devojka koja se zvanično vodi kao nestala od 12. novembra prošle godine, kada su njeni roditelji, majka Violeta (42) i otac Ervin podneli prijavu policiji.

Kako su preneli mediji, Izabela je poslednji put viđena živa 3. novembra 2017. u ciriškoj Langen štrase, u blizini jednog noćnog kluba, a švajcarskim medijima se javio mladić C. B. koji je Izabelu poslednji video živu. Za sada, ne zna se još da li je to osoba koja je u međuvremenu uhapšena.

– Poslednjih nedelja moj je život bio pravi pakao, ali nadam se da sam uspeo da dokažem da sa njenim nestankom i smrću nemam ama baš ništa – izjavio je C. B. i ispričao da ga je švajcarska policija privodila i ispitavala punih pet sati.

– Ništa nisam mogao da im više kažem nego što govorim i sada. Izabelu sam znao površno, iz viđenja, znali smo da se sretnemo na mestima gde smo izlazili, kao i to veče 3. novembra u ciriškom noćnom klubu Maskota. Problem je što sam na Fejsbuku podelio fotografiju na kojoj Izabelu držim oko struka i što će to biti, ispostaviće se kasnije, poslednja na kojoj je ona živa.

Nakon što je ta fotografija nastala rekao sam Izabeli da ide kući jer je već bilo dosta kasno i ja sam otišao na svoju stranu. Sada se kajem, da sam ostao, možda bih mogao da je spasem od onoga što je doživela – ispovedio se za švajcarske medije C. B, koji ističe da je proteklih nedelja primao i otvorene pretnje smrću jer su neki ljudi bliski pokojnoj Izabeli smatrali da zna mnogo više o okolnostima njenog nestanka i smrti.

S obzirom na to da svi rezultati obdukcije još nisu gotovi, policija ne isključuje mogućnost da je Izabela preminula u nekoj nesreći ili predoziranja drogom. Policija traži svedoke koji su oko 24. decembra prošle godine videli automobil na šumskom putu kod Cecikona koji je dovezao njeno telo umotoano u tepih. Zanima ih marka ili barem boja automobila.

POMOĆ SRPSKOG KONZULATA

U razgovoru za “TPKNEWS” Izabelina majka Violeta Todorović rekla je da je proteklih meseci, u potrazi za svojom ćerkom, kucala na mnoga vrata tražeći pomoć, pa je tako bila i u Generalnom konzulatu Srbije u Cirihu, gde je naše diplomate zamolila da se kod švajcarske policije zainteresuju za slučaj Izabele, koja se tada još vodila kao nestala. U Konzulatu Srbije su nam povrdili da su ih 22. novembra 2017. godine zaista posetili Izabelini roditelji, i “mada tako nešto nije praksa u ovakvim slučajevima”, naše diplomate su, kao saznajemo, uslišili njihovu molbu i kontatirali policiju. Rečeno im je kratko da je istraga njenog nestanka u toku i da će o rezultatima biti obavešteni.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker