DOKLE ĆEMO TRPETI NEPRAVDU: Zašto nasilna SNS funkcionerka iz Busura još uvek nije smenjena?

Svakim danom smo svi mi svedoci nepravde koja se ređa i kraja kao da nema. S vremena na vreme nepravde postaju kao nešto poželjno. A, doćiće i taj trenutak da se neće znati koliko ih ima.

Mirjana Tomić/Screenshot Facebook

Početkom juna, o Mirjani Tomić zamenici predsednika MZ Busur, Predraga Kadića, opština Petrovac na Mlavi, pisale su sve medije u Srbiji i regionu kako je u porodičnoj kući pretukla starijeg čoveka Dušana Tomića (86), inače dedu svog supruga, i nanela mu lakše povrede.

Nakon što je dekica prijavio da ga je snajka napala i da ga je više puta udarila. On je odvezen na pregled u Opštu bolnicu, gde su mu konstatovane lakše povrede. Dok je Tomićeva dala izjavu u policiji i saslušana je bila u Osnovnom javnom tužilaštvu u Petrovcu na Mlavi, gde joj je sud izrekao hitnu meru udaljenja iz kuće na 30 dana, kao i zabranu prilaska žrtvi.

S druge strane, predsednik MZ Busur Predrag Kadić je za medije izjavio da će razmatrati slučaj o Mirjani Tomić. A da li je bilo razmatranje slučaja Mirjane Tomić na sednici Saveta Mesne zajednice? Ne nije bilo. A zašto nije bilo? To treba da odgovori Predrag Kadić, predsednik Saveta Mesne zajednice Busur.

O održavanju sastanka bilo je okačeno obaveštenje u školskim prostorijama područnog odeljenja OŠ Sveta Mihajlović u Busuru Mesnog odbora SNS-a Busur. Brojni mediji bavili su se ponašanjem Mirjane Tomić iz Busura kako je ispoljila svoje nasilničko ponašanje prema starijem čoveku. Postavlja se pitanje – Gde je adekvatno reagovanje državnih organa? Odgovor na ovo pitanje je jednostavan, nema i neće ga biti sve dok SNS vlada na svim nivoima vlasti. Providno je još nešto, samo lud čovek može reći da je to dobro i pametno.

Meštani Busura, svedoci su u vezi izgradnje Lovačkog doma u Busuru, u delu poznatom kao Stara škola. Upadljivo je da izgradnju Lovačkog doma dobija novoosnovana firma Anđela-S iz Busura bez reference.

Meštani Busura, koji je zatražio da ostane anoniman, ispričao je za “TPKNEWS”: – Sami smo svedoci kako je Zoran Tomić preleteo iz SPS-a u SNS i sa njim povukao veliki broj ljudi. To preletanje se dogodilo da bi se zadovoljio lični interes a za narod neka čeka i nek pati, pravo je lice Zorana Tomića. Ko je Zoranu Tomiću otvorio put da se domogne posla i novca za lovački dom? Odgovor da ne može biti prostiji, Predrag Kadić predsednik Saveta Mesne zajednice Busur i Mirjana Tomić zamenica predsednika Saveta Mesne zajednice Busur dok nisu bili njih dvoje na vlasti. A to se dogodilo tako što su Predrag Kadić i Mirjana Tomić naprasno preleteli iz SPS-a u SNS. To preletanje je urađeno da bi se omogućila velika korist Zoranu Tomiću i njegovim ukućanima. Mnogo je nejasnoća vezano za Lovački dom u Busuru, od nedovoljne cifre do dodeljivanja posla firmi koja pribavlja ličnu korist Zoranu Tomiću i njegovom poslušniku vernom Predragu Kadiću. Da su neki ljudi, kako glume da rade za narod a to nije istina, Lovački dom bi izgradili bez dinara za sebe, već dobrovoljno i volonterski – , priča za “TPKNEWS” ovaj meštanin Busura i dodaje:

– Lovački dom u Busuru je samo početak da se iz svih mogućih budžeta i fondova prebaci novac za zadovoljavanje ličnih interesa Zorana Tomića i uz njega Predraga Kadića. Istina je prava i od nje ne mogu da pobegnu ni jedan ni drugi. Pored lovačkog doma koji je njihova sadašnja preokupacija, nisu se zapitali: “Da li meštani Busura mogu da opstanu u svom selu kada nema kome da prodaju svoje proizvode po pristojnoj ceni?”, ispričao je ovaj meštanin Busura.

On takođe tvrdi da će uskoro biti otkriveno dosta detalja u vezi lovačkog doma u Busuru, ali se plaši da tada ne bude prekasno. On kaže da ukoliko meštani Busura ne postave pitanje: “Koliko je propusta učinjeno vezano za izgradnju lovačkog doma u Busuru od celokupne svote novca javnih nabavki, materijala, rada, projektna dokumentacija…”, Tomić i Kadić i dalje će potrebe meštana Busura načisto i totalno odbacivati zarad pribavljanja imovinske koristi za sebe.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker