CRKVENA SLAVA: Otac Simeon Rukumijski na Bogosluženju u Crkvi “Svete Petke” u Carevcu, kod Velikog Gradišta

U Četvrtak 26. Oktobra, na Crkvenu Slavu u Crkvi “Svete Petke” u Selu Carevac, kod Velikog Gradišta, na Bogosluženju dolazi Iguman Manastira Rukumije Otac Simeon.

Otac Simeon održaće Večernju Molitvu od 18.00 časova, a nakon toga predavanje za sve mirjane u crkvenom Domu. Molitva se održava na Navečeri Crkvene Slave “Svete Petke”.

Iz crkvenom Doma iz Carevca za TPKNEWS rekli su: – Čast nam je da nam takav Duhovni Sveštenik dođe i provede vremena sa nama u Blagodati Večeri pred veliki Praznik. Braćo i sestre, priđimo i dočekajmo dostojanstveno Oca Simeona da dobijemo njegov Blagoslov i mnoge odgovore vezane za naš Pravoslavni život i Gospoda kome je on najbliži -, poručili su iz crkvenom Doma.

Na ovom velikom događaju biće prisutno i mnogobrojno Sveštenstvo iz Braničevskog okruga.

Drugog dana u petak 27. Oktobra, je Crkvena Slava “Svete Petke” u Carevcu. Svečanu Liturgiju će služiti Otac Miloš sa više Sveštenika.
Očekuje se i dolazak Igumana Dimitrija iz Tumana kao i Sveštenstvo Manastira Nimnik…

Svečana Liturgija i Litija će početii u jutarnjim časovima od 7:00 časova, pa nadalje… Prigodan program koji je spremljen će pružiti između ostalih i Muški Rukumijski hor.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker