ISCEDE TI DUŠU PA TE ŠUTNU: “Aman” iz Petrovca na Mlavi ostavio samohranu majku bez posla!

Samohrana majka Milena Stević (33) iz Knežice radila je u marketu „Aman“ otkad je ovaj trgovinski lanac otvorio prodavnicu u Petrovcu na Mlavi, međutim, uprkos trudu i radu, kako kaže, poslodavac ju je ostavio bez posla pre tri dana i to dok je bila na bolovanju zbog srčanih problema.

Foto: Privatna arhiva

Milena kaže da je nakon proglašenja pandemije koronavirusa zajedno sa svoje četiri koleginice radila ponekad i po 60 sati nedeljno kako bi svakodnevno mogle da usluže na stotine mušterija.

Nije nam bio problem da naporno radimo. Međutim, svakodnevne uvrede i mobing koji sam mesecima trpela od menadžera-kontrolora izazivali su kod mene veliki stres i na kraju su doveli do ozbiljnih srčanih problema, pa mi je lekar pre dve nedelje otvorio bolovanje – kaže Milena i dodaje da upravo tada počinje njen pakao.

– Ja, kao i većina zaposlenih u „Amanu“, radim s ugovorom na određeno vreme. Ugovor mi je istekao 30. aprila, a šefica mi je poslala poruku 4. maja, dok sam bila na bolovanju, da se javim kadrovskoj službi zbog otkaza. Nisu mi rekli šta je razlog, što me otpuštaju, iako sam, kako bih saznala koja je moja greška, zakucala na vrata nekoliko čelnika ove firme. Očigledno da sam im bila dobra dok sam besplatno radila prekovremeno, a kada sam otišla jer sam se razbolela, šutnuli su me – objašnjava naša sagovornica.

Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Ranka Savić navodi da je u slučaju Milene Stević poslodavac pokazao odsustvo elementarne ljudskosti.

– Naš sindikat se godinama bori protiv fleksibilnih ugovora o radu, upravo zbog ovakvih situacija. Nažalost, „Aman“ u ovom slučaju nije prekršio zakon jer Mileni nije produžio ugovor bez obzira na to što njoj bolovanje i dalje traje. Ipak, pokazali su da ne poseduju ni elementarne moralne osobine. Bar da su joj produžili ugovor na 15 dana, pa da je otpuste nakon što se vrati sa bolovanja. Ovako su pokazali da ne prezaju ni od čega – kaže Savićeva.

U toku jučerašnjeg dana stupimo u kontakt i sa čelnicima „Amana“ koji su nam rekli da Milena nije dobila otkaz, več joj je istekao ugovor o radu.

Milena kaže da je, dok je radila, kao i ostali zaposleni u „Amanu“, morala sama da nabavlja maske i rukavice kako bi se zaštitila od koronavirusa.

– Iako im je pazar bio utrostručen, ja sam, kao i druge koleginice, morala da nabavljam zaštitnu opremu za sebe. Nisam se nijednog trenutka bunila zbog toga što nam poslodavac nije obezbedio maske i rukavice, kao što su to imali obezbeđeno trgovci u drugim prodavnicama prehrambenih proizvoda – ističe ona.

Razočarana i ponižena, naša sagovornica kaže da je sigurna kako joj ugovor nije produžen zbog sukoba sa menadžerom-kontolorom. – Stalno me je ponižavao, iako se pre njega niko nije žalio na moj rad, a u firmi sam od osnivanja. Kada sam obelodanila na društvenim mrežama istinu o otkazu, pozvao me je i još jedan od direktora, koji je vikao na mene i rekao mi da im više ne trebam – ističe Milena.

TERALI RADNIKE DA PRODAJU BAJATE I LJIGAVE PILIĆE

Podsetimo se, prošle godine javili su se radnici koji su tvrdili da ih nadređeni u „Amanu“ teraju da prodaju bajate piliće. – Pilići su toliko dugo stajali u frižideru da postanu skroz ljigavi. Mi ih onda zamrznemo na mesec dana, pa kada se odlede, stavljamo ih u sirće, nekoliko puta ih dobro usolimo, pa onda pečemo i prodajemo – rekla je tada jedna od radnica.

(Tpknews.com/Alo!)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker