Predstoji uređenje lokacije “Čikoš” u Požarevcu

Obnovi prostorne celine “Čikoš”, za koju je Gradska uprava Požarevca sklopila ugovor sa izvođačima u martu ove godine, prethodiće rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže.

Budući izgled prostora ispred „Čikoša“

Za ove radove na infrastrukturi raspisana je javna nabavka koja je u toku, a njena vrednost procenjena je na 7,6 miliona dinara.

Ovi radovi će se izvoditi od oktobra, a kao krajnji rok za njihov završetak određen je 20. decembar. Tek nakon toga može se krenuti sa preuređenjem prostora ispred nekadašnje kafane „Čikoš“, koji se nalazi između Takovske i Ulice Veljka Dugoševića.

U tu svrhu, pre dve godine izrađen je urbanistički projekat, vredan 45 miliona dinara. Između ostalog, on predviđa postavljanje uzdignutog platoa površine 22 kvadrata, dečjeg zabavnog parka, šahovskih stolova i fontane. Biće postavljene letnje bašte i klupe, formirane nove zelene površine sa stazama osvetljenim fenjerima, a izgradiće se i javni toalet.

Na ovom prostoru, ispred sedišta Društva inženjera i tehničara, već godinama stoji bista našeg poznatog fizičara Pavla Savića, koji je u Požarevcu pohađao gimnaziju. Ona neće biti izmeštena na neku drugu lokaciju, već ostaje u istom prostoru, samo na drugom mestu.

Za obnovu prostorne celine “Čikoš” iz gradskog budžeta biće plaćeno 32.176.722 dinara, sa uračunatim porezom. Radove će obavljati tri preduzeća, jedno iz Požarevca i dva iz Beograda.

Rok za njihov završetak je 150 kalendarskih dana, od dana uvođenja izvođača u posao. Garantni rok za izvedene radove je dve godine, a godinu dana za ugrađeni materijal i opremu.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker