BIVŠI RADNICI OTKRIVAJU: Bivši direktor ZZ “Klenje” novac potrošio na povraćaj kockarskih dugova

Bivši direktor ZZ “Klenje” Momčilo Nastasijević, kao osnovac voleo je da se kocka, u Domu Kulture u selu Dušmanić, obeleživši karte na razne načine. Po priči saigrača, varao je igrajući poker, i uzimao im novac. Ali ne leži vraže.

Levo direktora ZZ Klenje Momčilo Nastasijević, desno Milan Krkobabić/Foto: Screenshot YouTube/Sat TV

Kako su za TPKNEWS ispričali pojedini bivši radnici ZZ “Klenje”, zanat kockara je od Nastasijevića preuzeo njegov sin Saša. Bivši radnici kažu da, iako je tata, pre nekih 8 godina, uspeo da ga zaposli sina Sašu u najvećoj firmi “Koka-Kola” u Požarevcu, kao menađera za Braničevski okrug, gde je imao dobru platu, lično vozilo i mobilni koje mu je firma dala na raspolaganju, njemu sve te povlastice, očito, nisu bile dovoljne, te je počeo da se i on kocka igrajući poker sa velikim čipovima i po 100 evra. Pritom, hvaleći se da je njegov tata Direktor Zadruge, i da može sve da ih kupi. Kako to obično biva u kockarskom svetu, desilo se ono najgore. Sin je na kocki izgubio sve: ogromnu sumu deviza, novac pozajmljen od njegove firme, kola, pa i sopstveni stan za koji se ne zna još uvek, kako je otplaćivan. I naravno, da biivukao iz dugova svog sina Sašu tata je morao da interveniše.

Momčilo Nastasijević kao direktor počeo je naglo da prodaje tuđu pšenicu, smanjio plate radnicima, pretvarao novac u devize, i tako vraćao dugove svoga sina Saše. Spasio mu brak, ali je zato Saša odmah popio otkaz čim je vratio sve dugove koje je napravio u firmi.

Kako tvrde bivši radnici, deo gubitka ZZ “Klenje” je nastao baš zbog povraćaja kockarskih dugova.

– Mi imamo saznanja o BG-tablicama, pređašnjim i sadašnjim na mercedesima, ali isto tako naši prijatelji se raspituju o nekretninama u Beogradu, Bogatiću i Mačvanskom Klenju. Bivši direktor je svuda umešao prste. Ovo je posao za nadležne organe, kojima ćemo rado pomoći, ali i mi imamo prijatelje po celoj Srbiji. Kad nam stignu rezultati obavestićemo nadležne i javnost. Moramo još jedanput da se osvrnemo na rad Skupštine Zadruge, pogotovu na rad predsednika u dva navrata koji je sada potpredsednik-Živomira Miloševića, sadašnje predsednice, inače blagajnice Pavice Mišić, kao i šefa računovodstva Vesne Pavlović, koji su bivšem direktoru bili najbliži saradnici, i bili upoznati sa trošenjem tuđeg novca, odnosno prodajom pšenice. Mislimo da bi njih državni organi trebalo ispitati, a možda su i saučesnici. Isto tako po službenoj dužnosti su dužni da podnesu krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora Momčila Nastasijevića zbog ogromnog gubitka i potrošenog novca – poručuju bivši radnici ZZ “Klenje”.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker