POŽAR NA STAROJ PLANINI: MUP nema sredstva za gašenje vatre iz vazduha (FOTO/VIDEO)

Na Staroj planini izbio je požar koji Vatrogasno-spasilačke jedinice ne uspevaju da ugase od juče.

Požar na Staroj planini / Foto: Fejsbuk

MUP je saopštio da „trenutno ne postoje uslovi za gašenje iz vazduha zbog zadimljenosti, te samim tim ni za angažovanje letelica u gašenju požara“. MUP navodi da lokalno stanovništvo i objekti nisu ugroženi.

„Na terenu su sva raspoloživa sredstva i ljudstvo Sektora za vanredne situacije koji rade na lokalizaciji požara. U intervenciji na izuzetno nepristupačnom terenu trenutno učestvuje 57 vatrogasaca-spasilaca iz Vatrogasno-spasilačkih jedinica Pirot, Dimitrovgrad, Babušnica, Niš, Zaječar, Leskovac, Smederevo, Pančevo i Beograd sa 20 vozila“, navodi se u izjavi načelnika Sektora za vanredne situacije Predraga Marića koju prenosi MUP.

Marić navodi i da „apeluje na sve da prestanu sa raznoraznim spekulacijama u vezi sa požarom koji je izbio juče oko 13 časova u mestu Vražja glava na Staroj planini i zahvatio suvu travu i rastinje“.

Kako je objavio pokret „Odbranimo reke Stare planine“ vatra je zahvatila četinare. Dodaje se da se na pojedinim delovima planine plamen diže i do 50 metara visine.

Požar koji besni na Staroj planini je prema rečima Miljana Stojanovića iz Pirota koji se nalazi na licu mesta, do sada progutao dve trećine Stare planine.

„Vatra je momentalno na 8-9 kilometara od najbližih sela, a front koji se širi ka Toplom dolu je širine nekih 10 do 12 kilometara. Tridesetaka šumara i vatrogasaca je priteklo u pomoć meštanima, ali je sve to malo da se zaustavi vatrena stihija. Očekivali smo pomoć iz Ruskog centra za vanredne situacije u Nišu, ali još uvek nije došla.“ – izjavio nam je Stojanović u telefonskom razgovoru.

Do sutra će Toplodolcima izgoreti svi pašnjaci, sve šume, svo seno koje su spremili da zimu, jel čujete vi lopurde u foteljama!!!“ – ljutito je dodao Stojanović.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker