BICIKLOM U KUČEVO: 365 tona asfalta za biciklističku stazu ka Vidikovcu “Jelena stena”

Turistički trend je sve veća potreba za korišćenjem održivih vidova prevoza, a razvoj biciklističkih staza kao i pratećih infrastrukturnih kapaciteta neophodni su u procesu daljeg razvoja turističkih proizvoda Srbije.

Foto: RTV Braničevo

Poslednjih godina sve više se na drumovima Braničevskog okruga mogu videti biciklisti, koji su sa bisagama nakačenim na ovo prevozno sredstvo krenuli na more, planinu, pa čak i po nekoliko stotina kilometara udaljene destinacije.

U cilju promovisanja opštine Kučevo, kao i veće motivacije mladih da se posvete aktivnom odmoru i sportu, radnici Preduzeća za puteve Požarevac, su od ranog jutra počeli sa asfaltiranjem biciklističke staze ka Vidikovcu „Jelena stena“.

Foto: RTV Braničevo

Za ukupno 974 metara dužine i 2,5 metara širine ove biciklističke staze ka Vidikovcu „Jelena stena“, biće utrošeno ukupno 365 tona asfaltne mase.

Kako bi se uverili da sve teče po planu, radove su obišli zamenik predsednika opštine Nenad Mikić, predsednik SO Branko M. Kecman i član Opštinskog veća zadužen za turizam Miloš Petrović.

Foto: RTV Braničevo

Tako da ukoliko ste ljubitelj prirode i sporta, sada biciklom možete da zađete u skrivene i netaknute delove prirode Zvižda, što vam pruža priliku da svet vidite iz potpuno drugog ugla, jer vožnja bicikla ne samo da je dobra za vaše zdravlje, već i “čuva” okolinu.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Ко не троши паре на фонтане, бациће их на бициклистичку стазу. Да ми је да доживим времена кад вас неке будуће генерације буду навлачиле на бандере што сте подржавали овакво арчење наших пара.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker