OD MAKROA I DILERA DO PREDSEDNIKA: Žagubički šef SNS kartela u kriminalu „do guše”

Opština Žagubica u istočnoj Srbiji je mala, pa se svi u njoj poznaju. Znaju se i sve tajne koje bi neko hteo da sakrije, a zna se isto tako da je predsednik opštine bivši, a možda i sadašnji, makro i diler falsifikovanih deviza koji nikada nije odgovarao pred zakonom.

Safet Pavlović, predsednik opštine Žagubica

Svaki dinar koji potroše funkcioneri u lokalnim samoupravama je novac koji se, nama građanima, kroz mnogobrojne takse i namete uzima. To je jedan od načina kako se država i njene službe finansiraju, a samim tim i lokalne samouprave, a nenamensko trošenje tog novca je jedan od glavnih problema i rak rana koju je stvorila vladajuća partija na čelu sa Aleksandrom Vučićem.

Žagubica je opština u istočnoj Srbiji, na gornjem toku reke Mlave. Na vlasti u Žagubici je koalicija SPS-SNS, a predsednik opštine je Safet Pavlović, raniji vlasnik noćnog kluba u tom mestu u kome su radile devojke iz Ukrajine, Rumunije i Moldavije. Bio je dva puta privođen – jednom zbog posredovanja u prostituciji, a devedesetih i zbog falsifikovanja deviza i dokumenata. Nijedan od ovih postupaka nije okončan osuđujućom presudom, jer je Safet uvek uspevao da se nagodi sa tužilaštvom, pa su umesto njega na robiju išli oni koji su imali tu nesreću da on zna čime se oni bave.

Posle je Pavlović pomoću tako zarađenih para „oprao” svoju biografiju, kao veliki plus mu je uzeto i to što je sarađivao sa policijom na otkrivanju tuđih krivičnih dela, pa je preko SPS-a dogurao i do predsednika opštine, dok drugi stanovnici Žagubice nemaju tu sreću da su policija i pravosuđe prema njima blagonakloni. Naprotiv, oni ni krivi ni dužni ispaštaju…

Prema rečima pojedinih građana Žagubice i radnika opštinske uprave, glavni krivac za bahatost i lično bogaćenje na račun građana je upravo Safet Pavlović i njemu bliski saradnici.

Naime, Safet Pavlović do juče svog zakletog neprijatelja, bivšeg predsednika opštine Žagubice Damjanovića i njegove saradnike bogato nagrađuje i dozvoljava korišćenje svih resursa za “netalasanje” i za pasivnost u političkom životu.., a jedan od primera bezobzirnosti i bahatosti vidljivi je u načinu korišćenja službenih vozila.

Načelnica SO Žagubica Smederevka Buckić koristi službeno vozilo za prevoz krompira iz privatne bašte u selu Selište. Da stvar bude još gora, taj isti automobil joj se pokvario. Međutim, nije se načelnica mnogo potresla zbog auta, s obzirom da će popravku platiti građani opštine Žagubica.

Lako je i slatko trošiti tuđ novac, u pomoć načelnici uvek priskače i njen suprug advokat Miodrag Buckić. Dotični gospodin voli sebe da predstavlja kao velikog rodoljuba i vernika, međutim, realnost je sasvim drugačija. Zašto bi gospodin advokat trošio svoj novac kada može trošiti tuđ.

Kao vrhunac ludila vlasti je da advokat Buckić ima privilegiju da ne plaća korišćenje prostorija, u vlasništvu opštine, za privatnu praksu već duži period. Verovatno od kada je mu je supruga imenovana za načelnicu, i taj dug sada iznosi najmanje oko 5.000 evra.

(Dopisnik tpknews.com iz Žagubice)

PROČITAJ I

12 Komentari

  1. Kažu ljudi iz Žagubice, da je načelnica SO Žagubica na to mesto stigla posle “teškog dokazivanja” kod preCednika Safeta. Žao nam je što su Moldavke, Ukrajinke i Rumunke strankinje – verovatno bi se i one nasle na sličnom mestu.

  2. Ljubomorne duse mogu da ga puse. Samo lazete i izmislja te gluposti, sta god da je radio radio je ali je i mnogo uradio za svoju opstinu i za svoj narod, dok on nije dosao ma vlast put niste imali kako treba a kamoli nesto drugo, covek im doveo ikeju da zaposli ljude a oni nece jer su neradnici i misle da pare padaju s neba, sta god da im uradi njema ne valja nista. Sta su drugi radili on je cvece sa sve lazove i vas prevarante

    1. Slavko ovo je najčitaniji portal u Braničevskom okrugu ja razumem želju da zaštite vašeg šefa ali obratite pažnju na rečnik!

  3. Sve je ovo istina,svi predsednici opština u Braničevskom okrugu su povezani sa kriminalom,svi imaju istog šefa Aleksandra Perišića.

  4. Bre ljudi, imala sam tu popre jedan sporet ,Sederevac, mlogo dobar, ali pusi brate ko lokomotiva. Kazem prijateljici Caci, da ga moram promeniti jer mnogo dimi u sobu. A ona mi veli: pa i Smedja pusi nasem Capi, pa sta?Jos dobila i privilegiju zbog njene sposobnosti. Kazem, kako pa ima muza advokata, zar se on ne vredja? Osim toga ima ona poslovica nada stara koja kaze: ,Sve sto pusi, mora se i menjati,. A ona meni odgovori: E drugo moja, ne znas ti nista, jer ima i druga narodna poslovica i glasi:,Da i nad advokatom ima advokat, a Cmederevka je kako se pokazala, izvrsna advokatica.

  5. Ova sisacica sa budzama kao traktorski krampon isto probala i u svom rodnom Negotinu. Kako nije zadovoljila tamosnju elitu sutnuta je i odletela sve do Zagubice u zagrljaj Draga Damjanovica. Iskorostivsi svoju sa budzama umesnost uspeva pored muza povratiti i nabedjenog dr Damjanicija na opstinsko korito ali mu i otvoroti put za sledece izbore i povratak na predsednicku poziciju u Zagubici.

  6. KIM DŽONG UNG SAVET, PREDSEDNIK ŽAGUBIČKE SEVERNE KOREJE SE OSILIO KAO I MNOGI PREDSEDNICI U OKRUGU PO UGLEDU NA VOĐU PROJEKTA “ZLATNO DOBA”
    NJIHOV PAD SA VLASTI ZNAČI GUBITAK SLOBODE JER ĆE BITI SVI PROCESUIRANI PRED SUDOVIMA. BORBA DA PRODUŽE SVOJ BORAVAK NA SLOBODI CE BITI ŽESTOKA. NAROD JE SIT NAPREDNJAČKE VLASTI I JEDVA ČEKA IZBORE DA IM KAŽE NE

  7. Prilicno je ruzno da u komentarima se pojave reči ,,sisacica,pusi…” itd. Taman da je ta na štajgi to je vrlo ruzno. Verovatno ima decu,pa ne ide. Treba imati jajca i direktno joj-im reci u lice. Ovako,sa tastature je lako,ali ispada prostački.
    Kada se tiče kancelarije advokata,to je jedna obicna ,,prčvarnica” koja ne vredi niti 100 dinara placanja najemnine mesečno. Zato ne verujem da je iznos toliko veliki. Mozda?!
    Safet i ,,kupilaraj”? Pa jel on zvao pljoskom da se dođe i za pare ,,leče” kompleksi u njegovoj,tada,kafani? Ne! ,,Pranje” novca necu komentarisati,jer ne znam. O Damjanovicu znam samo da se je odrekao svojih vlaskih korena i javno je izjavio da je ortodoksni Srbin,bez obzira na cinjenicu sto do sedme godine nije znao izustiti niti jedni srpsku reč. O čoveku koji se zarad vlasti kod Srba odriče svojih korena,predaka i jezika suvisno je komentarisati.
    Safet opet,ali od kada je predsednik opstine?
    Iz iskustva znam da,ko je god trazio razgovor u njegovoj kancelariji,bio je primljen. Da li zarad međe,komsijske brazde preko iste,septicke jame,resavanja imovine u katastaru itd,bilo je reseno. Na kraj krajeva i treba da sluzi narodu. Grehove iz proslosti,ako ih ima,resice ili nece,sudovi,to me ne zanima. Na kraju,kada jednim godisnje dođem u zemlju zarad grobova svojih predaka,fino se vozim novim asfaltom do kuce. Da sam mogao da biram gde cu se roditi mozda bi bila Bocvana😉,Srbistan sigurno ne.

    1. Valea@ Bas je fino sto si na zapadu naucio bonton finog ponasanja. Ali,pored sve nase dobre volje stvari treba nazivati svojim imenom koliko god bile brutalne.

      Nadam se da shvatas sta je tekstopisac hteo reci? 😉

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker