KRV PETLA, UKRŠTENE SVEĆE, GROBLJANSKA ZEMLJA…: Jeziv prizor u blizini pećine Duboka kod Kučeva još se prepričava!

Istočna Srbija je poznata po magiji, ali i pećinama koje odišu mistikom, natprirodnim i nesvakidašnjim. Ali jedan prizor u blizini pećine Duboka kod Kučeva pre nekoliko godina i danas se prepričava…

Foto: Horor legende

Tri ukrštene sveće, malo sagorele, razbucane, raščupane i obezglavljene gumene lutke išarane nečim nalik krvlju, katanac i venčić od nekih travki. Nekoliko metara dalje s grane visi tikva, takođe umrljana tom crvenom tečnošću, izbušena na nekoliko mesta.

Odmah pored protiče rečica, preko koje na svakih desetak metara ide po jedan improvizovani mostić. Na drveću fotografije ljudi, ukršteno nekoliko pritki, stočići na kojima su ostaci hrane. Prizor nesvakidašnji, prilično jeziv, svojstven samo za jedan kraj u Srbiji – Vlašku krajinu. I onima koji ne veruju u natprirodno nije svejedno. Jednom rečju, vudu na srpski način.

Meštani ne komentarišu, samo odmahuju glavom i sažaljevaju onog kome je vradžbina namenjena.

Nisu iznenađeni što se te nedelje toliko toga našlo u blizini pećine Duboka, poznatoj po tome da tu rusalje padaju u trans, a dan pre toga slavilo se 40 velikomučenika, praznik u narodu poznat kao Mladenci. Kažu, najviše vradžbina baca se na velikog sveca! Treba im samo beleg, grobljanska zemlja, krv obezglavljenog petla za koju kažu da kuću može da zavije u crno. Za to postoji samo jedan lek. Naime, crnu vlašku magiju, koja se smatra jednom od najjačih na svetu, skida isključivo bela magija.

U istim tim selima u kojima žive i rade majstori crne magije ordiniraju i proročice koje otključavaju, leče od medicini nepoznatih bolesti, posipaju životni put srećom i blagostanjem, piše na blogu Horor legende.

PROČITAJ I

4 Komentari

  1. Ti mostići preko rečice takozvane brvne, cveće, stočići, stolicе, tikve, hrana itd nije vlaška crna magija već je to običaj u vlaškom tj rumunskom narodu koji se namenjuje pokojniku. Svako ima svoje verovanje i običaje pa i Vlasi. Tu crnu vlašku magiju ostavite po strani jer od toga nema ništa, to su samo izmišljotine.

  2. То најбоље може да образложи Влашки војвода Новица Јаношевић, он све зна кад су у питању влашки обичаји и култура јер зато прима месечно 120000 динара?

  3. To je deo Multimudalnih Koridora Života Istočne Srbije…to zna najbolje onaj nelečeni nabeđeni saobraćajni stručnjak, ujedno napredni lingvista sa emotikonima i tačkicama

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker